:

Szerző: mz

2000. május 27. 23:19

Itanium rendszerek Linux fejlesztőknek

A Linux programozók megkapják a lehetőséget, hogy a VA Linux Systems közreműködésével az Intel hamarosan bemutatásra kerülő Itanium processzorain tesztelhessék alkalmazásaikat.
A három négyprocesszoros szerver Andy Grove azon ígéretét teljesíti, miszerint a Linux programozók alkalmat kapnak az Itanium chipeket használó alkalamazások fejlesztésére, még ha saját asztalukon nincs, nem is lehet egy ilyen gép.
A VA IA-64-es termékmenedzsere, Eric Sindelar fogja kiválasztani a gépekre kerülő projekteket, ezáltal biztosítva, hogy az erőforrásokat csak komoly célokra lehessen felhasználni. A cél az, hogy mindenki, aki életképes ötlettel áll elő, lehetőséget kapjon a tesztelésre.
Az Intel nem az egyetlen cég, mely a programozók áttérését segíti. A pletykák szerint a Hewlett-Packard olyan szoftver kiadására készül, melynek segítségével "hagyományos" Intel számítógépek IA-64-es gépként tűnhetnek a programok számára. Az SGI szintén kibocsátotta linuxos programozási eszközeit.
A rendszerhez való hozzáférés előtt a résztvevők titoktartási szerződést kötelesek aláírni, miszerint nem nyilatkozhatnak a rendszer teljesítményéről. A három Itanium rendszer a TurboLinux megfelelő verzióját használja. A jövőben a gépek bővítése, illetve újabbak üzembe állítása is várható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.