Szerző: Ady Krisztián

2004. április 13. 13:30

Az MSI "duál" 8x-os DVD-írója is támogatja a HD-BURN technológiát

[CDR-Info] Az MSI bejelentette, hogy hamarosan kapható lesz a vállalat második DVD-írója, mely támogatja a HD-BURN technológiát. A mindkét írható DVD-lemez esetén 8x-os sebességet nyújtó, duál 8x-os meghajtó a Sanyo által fejlesztett HD-BURN technológia segítségével 1,4 GB-nyi adatot képes felírni biztonságosan egyetlen CD-lemezre.

[CDR-Info] Az MSI bejelentette, hogy hamarosan kapható lesz a vállalat második DVD-írója, mely támogatja a HD-BURN technológiát. A mindkét írható DVD-lemez esetén 8x-os sebességet nyújtó, "duál" 8x-os meghajtó a Sanyo által fejlesztett HD-BURN technológia segítségével 1,4 GB-nyi adatot képes felírni biztonságosan egyetlen CD-lemezre.

Az új metódus segítségével megduplázható a 80 perces, 700 MB-os CD-R lemezek kapacitása, 700 MB helyett 1,4 GB-ot írhatunk egyetlen CD-lemezre. A HD-BURN technológia többé-kevésbé kompatibilis a jelenleg piacon lévő DVD-lejátszókkal és DVD-ROM készülékekkel, a meghajtók nagy része firmwarefrissítés után le tudja majd játszani, el tudja olvasni a HD-BURN technológiával készült lemezeket.

A DR8-A2 típusjelzésű DVD-író tehát mind a DVD-R, mind a DVD+R formátum esetén képes 8x-os sebességgel írni, a DVD-RW/+RW lemezeket pedig maximálisan 4x-es sebességgel égeti. A készülék támogatja a 90 és 99 perces CD-lemezeket is, ezeket maximálisan 40x-es sebességgel írja meg.

A készülék HD-BURN üzemmódban 6x-os, 12x-es, 18x-os és 24x-es írást támogat, sajnos az újraírható CD-lemezek esetén továbbra sem támogatja ezt a technológiát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról