:

Szerző: mz

2000. május 26. 19:08

Integrált rendszer a Siemensnél

A Siemens Telefongyár Kft. ez évtől új szoftverrel támogatja értékesítési folyamatait, azaz ajánlatok és darablisták készítését, árkalkulációkat. Az új rendszert a Telefongyár egyedi igényei alapján a Sysdata Kft., a Siemens magyarországi szoftvercége készítette el. A rendszer az ÉTER (Értékesítést Támogató ElőRendszer) nevet kapta, amely a termék web-es jellegére és a használt ERP rendszerrel való integráltságára is utal.
A felhasználók - elsősorban a Telefongyár üzletkötői, műszaki tervezői, bonyolítói - a cég intranetén, böngészőn keresztül férhetnek hozzá az alkalmazáshoz. A Sysdata a fejlesztés során Oracle adatbázisra építve Oracle fejlesztőeszközökkel alakította ki az alkalmazást. A korszerű 3 rétegű architektúra (adatbázis szerver - alkalmazás szerver - böngésző) jól vizsgázott a gyakorlatban, hiszen minimális az adminisztrációs igénye, nem terheli a kliens gépeket, és jól méretezhető. A rendszer tervezésekor természetesen nagy hangsúlyt kapott a jogosultságok kezelése is, amely a gyakorlatban 13 jogkör formájában valósult meg, az egyes felhasználók ezek közül birtokolhatnak néhányat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.