:

Szerző: Budai Péter

2004. március 31. 10:34

Az IBM az Eclipse segítségével integrálja fejlesztőeszközeit

Az IBM újraírja Rational fejlesztőeszközeit, hogy jobban lehessen használni őket a nyílt forrású Eclipse fejlesztőkörnyezeten keresztül. Ez az első lépés a Nagy Kék programozáshoz használt szoftvereinek egyesítésére.

Az IBM újraírja Rational fejlesztőeszközeit, hogy jobban lehessen használni őket a nyílt forrású Eclipse fejlesztőkörnyezeten keresztül. Ez az első lépés a Nagy Kék programozáshoz használt szoftvereinek egyesítésére.

A következő másfél év folyamán a vállalat teljesen átdolgozza a Rational szoftvereket, hogy az Eclipse szerves részeként működjenek. A lépés az IBM Software Development Platform terve kapcsán került bejelentésre, aminek célja, hogy az IBM valamennyi fejlesztőeszközét az Eclipse-en keresztül kössék össze.

Jelenleg a Rational termékek mintegy 80 százaléka érhető el az Eclipse-en keresztül -- tudatta Jeff Hammond, az IBM Rational csoportjának marketingmenedzsere. Az érintett eszközök között üzleti alkalmazások fejlesztésére és tervezésére használható szoftverek találhatóak meg a legnagyobb számban. A mostani lépéssel a Rational is hozzájárul az IBM alkalmazásainak teljeskörű integrációjához.

"Megváltozik az Eclipse [és a Rational] termékek integrációjának mértéke, és ezáltal a fejlesztői környezetek mélyebben és szorosabban együtt tudnak működni, növelve a fejlesztői kedvet." -- tette hozzá Hammond.

Az IBM Software Development Platform végső célkitűzése, hogy könnyebbé váljon az informatikai szakemberek számára egynél több IBM fejlesztőezköz párhuzamos használata. A cég illetékesei úgy vélik, hogy amennyiben a fejlesztők képesek lesznek összekapcsolni az IBM alkamazásmodellező, tesztelő, fejlesztő és monitorozó eszközeit, sokkal gyorsabban és költséghatékonyabban fogják tudni előállítani üzleti szoftvereiket.

Idővel az IBM arra is felhasználja majd az Eclipse termékcsaládot, hogy a szerveralkalmazások között is elérhetővé váljon a folyamatos kommunikáció. Például az IBM szeretné automatizálni a Tivoli rendszerfigyelési információinak szállítását a Rational tesztelő szoftverei felé. Az ilyen kapcsolatok kialakítása fogja valóban hatékonyabbá tenni a rendszergazdák és a szoftverfejlesztők közös munkáját, akik így könnyebben bukkanhatnak a hibák nyomára, és egyszerűbben telepíthetnek új alkalmazásokat.

Az Eclipse biztosítja a technikai alapot a különféle fejlesztőeszközök integrációjához, aminek hatására a szükséges alkalmazások ugyanabból az ablakból, egy helyről, egységesített felületen lesznek elérhetőek. A fejlesztést végző Eclipse nyílt forrású projectet 2001-ben indította útjára az IBM. A csoport ma már megválasztott vezetőséggel rendelkező alapítványként működik.

Az IBM elmondta, hogy a nyáron megrendezésre kerülő IBM Rational Sotfware Development User Conference keretében újabb részletekkel szolgál majd fejlesztőeszközeivel kapcsolatos terveiről.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.