:

Szerző: Budai Péter

2004. március 29. 11:22

A BEA bemutatta a Java Workshop új változatait

A BEA Systems új megoldásokat kíván bevezetni, amelyek jelentősen csökkentik a fejlesztési költségeket. A vállalat ettől reméli felhasználói bázisának növekedését.

A BEA Systems új megoldásokat kíván bevezetni, amelyek jelentősen csökkentik a fejlesztési költségeket. A vállalat ettől reméli felhasználói bázisának növekedését.

Az alkalmazás-platform gyártó bemutatta fejlesztőkörnyezetének legfrissebb változatát, a WebLogic Workshop Professional Editiont, amivel Java és szolgáltatás-központú alkalmazások is fejleszthetőek a BEA alkalmazásszerverére. A termék ára 995 dollár lesz.

A fejlesztőkörnyezet többféle változatban érhető el. Az alapverzió ingyenes, viszont a vállalati felhasználásra ajánlott Enterprise verzió többezer dollárba kerül. Az Enterprise kiadás egyetlen, jól letisztult felületen ad lehetőséget Web-alapú alkalmazások, Enterprise Java Beans (EJB), portálok és web-alapú szolgáltatások fejlesztésére.

A kaliforniai székhelyű cég szóvivője elmondta, hogy a WebLogic Workshop ingyenes verziójával készült szoftvereket további licencek megvásárlása nélkül is lehet terjeszteni, értékesíteni, ezenfelül egy év fejlesztői támogatás is jár hozzá.

Ez -- a BEA állítása szerint -- sokkal előnyösebbé teszi a szoftvergyártók és rendszerintegrátorok számára a WebLogic platform használatát, mivel a kész terméküket könnyedén, és olcsón összeépíthetik a BEA megoldásával. A WebLogic Workshop Professional Edition már kapható a BEA-n és viszonteladóin keresztül. A partnerek között megtalálható többek között a Compuware és a Component Source is.

A BEA várakozásai szerint az új lehetőségek több programozót vonzanak majd a WebLogic alkalmazásszerveréhez. A BEA évek óta vezetett az alkalmazásszerverek piacán, azonban múlt évben az IBM WebSphere platformjával megelőzte a céget. A BEA azóta mindent megtett régi pozíciójának visszaszerzéséért, frissítette WebLogic platformját, lehetővé tette web-alapú szolgáltatások fejlesztését, és jobb integrálhatóságot ígért az üzleti alkalmazások terén.

A BEA a vállalatok új igényeinek megfelelően módosítja korábbi termékeit. Az üzleti folymatok és tranzakciók informatikai támogatására van jelenleg a legnagyobb szükség, ami a leghatékonyabban web-alapú szolgáltatásokkal és a szolgáltatás-központú alkalmazásokkal valósítható meg.

A BEA Liquid Data elnevezésű terméke már az új igények kiszolgálását tűzi ki céljául. Felhasználási területe elsősorban az adatbányászás és különböző adatbázisok integrálása. A vállalat Tuxedo tranzakciókezelő szoftvere, és a JRockit Virtual Machine a múlt évben jelentős fazonigazításon esett át, hogy könnyebbé tegyék szolgáltatás-központú alkalmazások fejlesztését.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.