Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 26. 09:12

Váratlanul lemondott az Infineon elnök-vezérigazgatója

Ulrich Schumacher
Ulrich Schumacher
Tegnap indoklás nélkül lemondott Ulrich Schumacher, az Infineon Technologies elnök-vezérigazgatója. Utódának megtalálásáig teendőit Max Dietrich Kley, a vállalat felügyelőbizottságának elnöke veszi át.

Egyesek szerint Schumacher távozásának köze lehet ahhoz, hogy a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság és az Európai Unió nemrégiben viszgálatot kezdeményezett a Samsungnál, a Micronnál és az Infineonnál. A hatóságok arra kíváncsiak, vajon a chipgyártók kötöttek-e megállapodást az árak rögzítéséről. A vizsgálat elsősorban azt a folyamatot veszi górcső alá, amelynek során 2001 végén és 2002 elején a memória-árak meredek növekedésnek indultak.

A 45 éves Schumachernek oroszlánrésze volt abban a folyamatban, amelynek során az Infineon 1999-ben kivált a Siemensből és saját lábára állt. A chipgyártó cég legutóbbi pénzügyi negyedévét végre nyereséggel zárta, korábban kilenc negyedéven keresztül veszteségről volt kénytelen beszámolni. Az Infineon azon kevés félvezetőgyártók közé tartozik, amely 2003-ban növelni tudta a piaci részesedését.

Az iSuppli piackutató vállalat adatai szerint tavaly az Infineon a Samsung és a Micron után a harmadik legnagyobb szereplő volt a DRAM-piacon. A vállalat 43 százalékkal növelte forgalmát, piaci részesedése 12,7 százalékról 16,3 százalékra emelkedett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról