Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 25. 11:50:25

Veszteséggel zárta legutóbbi negyedévét a Micron

Veszteségről volt kénytelen beszámolni a világ második legnagyobb memóriagyártója, az amerikai Micron Technology.

Veszteségről volt kénytelen beszámolni a világ második legnagyobb memóriagyártója, az amerikai Micron Technology.

A vállalat a március 4-én véget ért pénzügyi negyedévben 991 millió dollár bevétel mellett 28 millió dollár, azaz részvényenként 4 cent nettó veszteséget ért el, egy évvel korábban a cég 785 millió dollár forgalom mallett 619,2 millió dollár veszteségről számolt be. A megelőző negyedévben a Micron 1,1 milliárd dollár bevételt és 1,1 millió dollár profitot könyvelhetett el.

A vállalat szerint a viszonylag gyenge második negyedév oka, hogy az időszak csupán 13 hétből állt, míg az első negyedév 14 hetet foglalt magában. A Micron által gyártott memóriakapacitás a megelőző negyedévhez viszonyítva és egy heti időszakot figyelembe véve átlagban 5 százalékkal növekedett, azonban az eladási árak változatlanok maradtak.

A kapacitás növekedését hátrányosan befolyásolta és a közeljövőben továbbra is befolyásolja, hogy a mobiltelefonokba szánt CMOS képérzékelők, SRAM eszközök és flash memóriák gyártása kapacitást von el a DRAM-chipektől. A cég számára jó hírt jelent azonban, hogy a 110 nanométeres csíkszélességű gyártási eljárás kihozatala egyre emelkedik.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 26. 13:47

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.