Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 25. 10:03

Ujjlenyomat-olvasó a Gateway noteszgépében

A Gateway bejelentette, hogy ujjlenyomat-olvasó modult dob piacra

A Gateway bejelentette, hogy ujjlenyomat-olvasó modult dob piacra egyik noteszgépéhez. A szenzort a Gateway 450+ notebookok csuklótámaszába lehet beépíteni.

A biometrikus azonosítási rendszerrel felszerelt noteszgépeket a Gateway többek között vállalatoknak és kormányzati szerveknek kínálja. A vállalat szerint a gépeket iskolák is használhatják, az ujjlenyomat-olvasó kiváló például számítógépen megírt dolgozatok azonosítására.

"Ez egy olyan biztonsági módszer, amelyet könnyű alkalmazni és nem igényel jelentős technológia váltást, mint például a smart cardok bevezetése" -- mondta Mike Stinson, a Gateway mobil termékeiért felelős vezető. "A megoldás emellett a jelszavak kezelésével kapcsolatos informatikai kötségeket is csökkenti."

Az utóbbi időben egyre több gyártó dob piacra olyan informatikai eszözöket, amelyek a biztonság növelése érdekében ujjlenyomat-olvasóval rendelkeznek. Nemrég a Sony olyan flash drive-ot mutatott be, amelyen ujjlenyomat-alapú azonosítási rendszer található.

A Gateway 450+ noteszgép az Intel Centrino alkatrészcsaládra épül és az alapkonfiguráció 1799 dolláros áron vásárolható meg, amiben a Windows XP operációs rendszer is benne foglaltatik. Az ujjlenyomat-olvasó modul a mai naptól kapható a Gateway boltjaiban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról