Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 23. 09:04

Jelentősen növekedő forgalomról és csökkenő veszteségről számolt be a PalmOne

A PalmOne tegnap délután, a tőzsde zárása után tette közzé február 28-án véget ért harmadik negyedévének eredményeit. A vállalat -- elsősorban a Treo készülékek népszerűsége miatt -- növelte forgalmát és csökkentette veszteségét.

A PalmOne tegnap délután, a tőzsde zárása után tette közzé február 28-án véget ért harmadik negyedévének eredményeit. A vállalat -- elsősorban a Treo készülékek népszerűsége miatt -- növelte forgalmát és csökkentette veszteségét.

A PalmOne negyedéves forgalma 242,5 millió dollár volt, a nettó veszteség 9,3 millió dollárt, azaz részvényenként 20 centet tett ki. Egy évvel korábban a cég 197,9 millió dollár bevételről és 172,3 millió dollár, azaz részvényenként 5,93 dollár veszteségről számolt be. Az átszervezésekkel kapcsolatos egyszeri költségek, amortizáció és a részvényalapú kompenzációk figyelmen kívül hagyásával a PalmOne 600 ezer dollár nyereséget ért el. Ezen az alapon egy éve a cég vesztesége 24,7 millió dollár volt.

"Az erős negyedéves eredmények azt mutatják, hogy a kézigépek termékskálája, kiegészítve a vezeték nélküli termékekkel, jól működik" -- mondta Todd Bradley elnök-vezérigazgató. A vállalat a negyedév során 938 ezer készüléket adott el, az átlagos eladási ár 169 dollárról 233 dollárra növekedett.

Bradley elmondta, hogy a vállalat célja, hogy a Treo 600 kommunikátor minél több szolgáltató kínálatában megtalálható legyen. Jelenleg világszerte 6 jelentős mobilszolgáltató kínálja a Treo 600-at, a PalmOne célja, hogy az év végére ezek száma tízre növekedjen. Bradley közölte, hogy a kijelzők hiánycikknek számítanak, ezért a cég nem tud elegendő készüléket gyártani, de már felvették a kapcsolatot más beszállítókkal. Judy Bruner pénzügyi igazgató rámutatott, hogy a Treo 600 eladásait jelenleg a kínálat szűkössége korlátozza.

A PalmOne a jelenleg is tartó negyedik negyedévben 245-255 millió dollár forgalomra számít. A vállalat részvényeinek árfolyama tegnap 4,8 százalékkal csökkent, azonban a tőzsdezárás utáni kereskedésben a kiváló negyedéves eredmények nyomán 13 százalékkal 15,62 dollárra nőtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról