:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. március 22. 17:21

T-Mobile lesz a Westelből

A Matáv Igazgatósága ma döntött arról, hogy a Westel felveszi a T-Mobile nevet. A társaság hivatalos neve 2004. május elejétől T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. lesz.

[HWSW] A Matáv Igazgatósága ma döntött arról, hogy a Westel felveszi a T-Mobile nevet. A társaság hivatalos neve 2004. május elejétől T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. lesz.

A korábbi, hónapok óta keringő, meg nem erősített információk után ma bejelentette a Westelt 100 százalékban birtokló Matáv Rt., hogy 2004. május 1-től a mobilszolgáltató a rózsaszín logós T-Mobile nevet veszi fel. A Matáv sajtóközleménye szerint bővülni fog a szolgáltatások és a termékek köre, továbbá a westeles előfizetők is elérhetik a T-mobile szolgáltatásait. Sugár András, a Westel vezérigazgatója szerint a cég nemzetközi versenyképessége is növekedni fog, ugyanakkor a névváltás semmilyen változást nem okoz majd a tulajdonosi struktúrában. A T-Mobile Magyarország tulajdonosa továbbra is a Matáv marad.

A szolgáltató azt reméli, hogy javul majd az ügyfélbázis összetétele és csökken a lemorzsolódás. A magasabb előfizetőnkénti átlagos bevétel és roamingból származó forgalom, valamint az alacsonyabb ügyfél-megszerzési költségek magasabb nyereséget eredményeznek. További pénzügyi változás, hogy a Westel márkanév teljes nettó könyv szerinti értéke leírásra kerül 2004 során. Ennek a döntő részét az első negyedévben számolják el, melynek a vonatkozó (ún. EBITDA alatti) eredményhatása 3,7 milliárd forint lesz 2004 első negyedévében. Ennek eredményeképpen módosítják a 2004. évi értékcsökkenésre és amortizációra vonatkozó iránymutatást, mely így előreláthatólag 136-139 milliárd forint között lesz.

Korábbi cikkünkben már áttekintettük a Westel tulajdonosi struktúráját és a T-Mobile leányvállalatokat.

Az október 11-i kraftie meetupon (online és helyszíni) azoknak az IT szakembereknek szeretnénk picit segíteni, akik elérkezettnek látják az időt, hogy IC karrierjük után menedzser irányban haladjanak tovább.

a címlapról