Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Új félvezetőgyárat épít a Fujitsu

Bodnár Ádám, 2004. március 22. 12:04
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Fujitsu bejelentette, hogy új chipgyárral bővíti Mie technológiai központját. A vállalat 1,5 milliárd dollárt költ a beruházásra.

hirdetés
A Fujitsu bejelentette, hogy új chipgyárral bővíti "Mie" technológiai központját. A vállalat 1,5 milliárd dollárt költ a beruházásra.

Az üzemben 2005 áprilisában indul be a termelés, az alkatrészek sorozatgyártása pedig szeptembertől esedékes. A gyárban 300 milliméter átmérőjű szilíciumszeleteket munkálnak meg, a csíkszélesség eleinte 90, később 65 nanométer lesz. A Fujitsu Akiruno fejlesztési központjában már jelenleg is folyik 90 nanométeres csíkszélességű alkatrészek előállítása.

"Az egész félvezetőipar felfigyelt az Akiruni központban kifejlesztett, 90 nanométeres csíkszélességű gyártástechnológiánkra és feltett szándékunk, hogy a 65 nanométeres csíkszélességre váltáskor növeljük technológiai fölényünket" -- mondta Toshihiko Ono, a Fujitsu alelnöke és az elektronikai üzletág vezetője.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.