:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 26. 08:27

Tárgy: "You've Got Mail!!!": új ILOVEYOU-szerű vírus - neve: Cybernet

Polimorf vírusról van szó, amely a terjesztésben ismét a Microsoft Outlook-ra 'épít', és Word ill. Excel fájlokat fertőz meg. Az emil üzenet most így szól: "Please, saved [sic] the document after you read and don't show to anyone else. This document is also VIRUS FREE ...so DISREGARD the virus protection warning!!!" Ha elmentjük a csatolt dokumentumot, akkor winchester formattálásra számíthatunk a PC következő újraindításakor ...!
A Microsoft egyébként késlekedik az ígért Outlook biztonsági update-tel, amelyet éppen az ILOVEYOU miatt vált elkerülhetetlenné, az ezzel kapcsolatos info itt található.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.