:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 22. 10:07

CeBIT: LG újdonságok

[Hill and Knowlton] A világ legnagyobb, multimédia és IT újdonságokat és termékeket bemutató kiállításán, a hannoveri CeBIT-en minden eddiginél nagyobb, 2500 négyzetméteres standján az LG Electronics egy sor újdonságot mutatott be az érdeklődő közönségnek.

[Hill and Knowlton] A világ legnagyobb, multimédia és IT újdonságokat és termékeket bemutató kiállításán, a hannoveri CeBIT-en minden eddiginél nagyobb, 2500 négyzetméteres standján az LG Electronics egy sor újdonságot mutatott be az érdeklődő közönségnek.

"A CeBIT ma már nem csak Európa, de a világ többi része számára is a technológia és IT első számú fesztiválja. Mobiltelefonjaink, síkképernyős készülékeink és egyéb termékeink technológiájának és kivitelének fejlesztésével világszerte növelni kívánjuk márkánk ismertségét, valamint maximalizálni szeretnénk európai eladásainkat is" -- mondta Park Mun-hwa, az LGE telekommunikációs részlegének elnöke.

Az LG Electronics síkképernyős televízióinak (FPD) teljes választékát bemutatta. A közönség megismerhette -- többek között -- az LGE 76 hüvelyk képátlójú plazmatelevízióit és az 55 hüvelykes LCD TV készülékeket is. Az LG a CeBIT-en mutatta be otthoni hálózati rendszereit. A látogatók kipróbálhatták, egy webböngésző vagy egy mobiltelefon segítségévelhogyan kapcsolható össze a légkondicionáló, a mosógép vagy a mikrohullámú sütő. Az LG saját otthoni hálózati protokollja, az LnCP (living network control protocol) segítségével a nap 24 órájában folyamatosan működő internetes hűtőgép funkcionál a hálózat irányító-központjaként, valamint a szórakoztatóelektronikai készülékek és a kommunikáció irányító-központjaként is.

Az LGE bemutatta kétnormás (GSM, WCDMA) mobiltelefonjait, amelyek 2,2 hüvelykes, 260 ezer pixel felbontású TFT LCD kijelzővel és VGA felbontású digitális fényképezőgéppel rendelkeznek. Az LG "intenna" stílusú, 1,3 millió pixel felbontású, nagyteljesítményű, kamerás mobiljai 262 ezer színű, TFT technológiájú folyadékkristályos fő-kijelzővel, valamint 65 ezer színárnyalat megjelenítésére alkalmas TFT-LCD al-kijelzővel rendelkeznek. A készülékek VOD (Video On Demand) szolgáltatásokat is ajánlanak felhasználóiknak.

A CeBIT-en mutatta be az LG Electronics új noteszgép-családját, az LM sorozatot. Az új noteszgépeket az LG kifejezetten azok számára fejlesztette ki, akik számára fontos a mobilitás. A Centrino mobiltechnológiából adódóan a készülékek vezetékmentes hálózati csatlakozást biztosító modullal vannak felszerelve, amely lehetővé teszi a csatlakozást bármely számítógéphez, hálózathoz vagy az internethez.

Az új LG notebookok egy feltöltéssel elérhető, folyamatos működési ideje 5,4 óra, amely opcionálisan kapható 9 cellás Li-Ion akkumulátorral a világon egyedülállóan, akár 10 órára is növelhető. Az LG innovatív Battery Maximising technológiájának köszönhetően a készülékek az áramot optimálisan használják fel: több program egyidejű futtatása nem eredményezi az akkumulátor gyors lemerülését, vagy a teljesítmény csökkenését.

Az új, Centrino-alapú noteszgépekben Intel Pentium M processzor dolgozik, amelyhez 512 MByte memória társul, azonban ez igény szerint akár 2 GByte-ig bővíthető. A merevlemez mérete 60-80 Gbyte. Az LG hordozható számítógépei 15 hüvelykes, 1024x768 pixel felbontású kijelzővel rendelkeznek, amelyey ATI Mobility Radeon 9600 vagy 9200 grafikus chip szolgál ki. A videomemória mérete 64, illetve 32Mbyte.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 18:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.