:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 18. 18:42

Harctéri notebook és tablet PC a Hewlett-Packardtól

A Hewlett-Packard me egy új notebookot és egy tablet PC-t jelentett be, amelyek különlegesen megerősített háza alkalmassá teszi őket akár harctéri bevetésre is.

A Hewlett-Packard me egy új notebookot és egy tablet PC-t jelentett be, amelyek különlegesen megerősített háza alkalmassá teszi őket akár harctéri bevetésre is.

Az nr3600 notebook és a tr3000 tablet PC ellenáll a rázkódásnak, a pornak és a vízcseppeknek, a készülékek teljesítik a legszigorúbb katonai előításokat is. A termékeket a HP természetesen elsősorban a hadseregeknek, rendvédelmi szerveknek, illetve terepen dolgozó mérnököknek, kutatóknak ajánlja.

Mindkét készülék magnézium-ötvözetből készült házban kapott helyet, a különösen érzékeny merevlemezt pedig egy speciális, a rázkódást elnyelő anyagból készült tokba építette be a HP. Ez biztosítja, hogy a számítógépeket 3 méter magasságból leejtve sem sérül a mechanika és az adatok biztonsága is garantált.

A HP nr3600 notebook kijelzője 12,1 hüvelyk átlójú és a vállalat szerint még napsütésben is jól olvasható. A billentyűzetet fluoreszkáló anyaggal vonták be, így még csökkent látási viszonyok közepette is kiválóan látható. A 3,6 kilogramm tömegű számítógép alapkiépítésben 1,7 GHz-es Pentium 4 processzort, 256 Mbyte memóriát és 40 Gbyte kapacitású merevlemezt tartalmaz és 4 ezer dolláros áron kapható.


Az új HP notebook kinyitve és becsukva

A HP új, megerősített tablet PC-je kisebb a szokásosnál, a kijelzőjének átlója csupán 8,4 hüvelyk. A megjelenítőt természetesen egy vastag, ütés- és karcálló üveg védi. Az alapkonfiguráció 933 MHz-es, ultra-alacsony feszültésgű mobil Pentium III processzorra, 256 Mbyte memóriára és 40 Gbyte-os merevlemezre épül. A számítógép listaára 3449 dollártól indul.

Noha a HP a világ legnagyobb notebook-gyártóinak egyike, új versenyzőnek számít a megerősített, különleges igénybevételre kifejlesztett készülékek piacán. Más gyártók már évek óta kínálnak a hadseregek, rendvédelmi szervek és terepen dolgozó mérnökök számára ilyen számítógépeket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.