Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az F-Secure továbbfejlesztett vírusvédelmi megoldásokkal védi a linuxosok növekvő táborát

Bodnár Ádám, 2004. március 18. 10:08
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Morpho] Az F-Secure Corporation egy új, könnyen használható, automatikus vírusvédelmi megoldást, az Anti-Virus for Linux termékcsaládját kínálja Linux alapú fájl- és nyomtatószerverek védelmére.

[Morpho] Az F-Secure Corporation egy új, könnyen használható, automatikus vírusvédelmi megoldást, az Anti-Virus for Linux termékcsaládját kínálja Linux alapú fájl- és nyomtatószerverek védelmére.

Az F-Secure egy új, központilag kezelhető, valós idejű víruskereső megoldást vezet be a Linux munkaállomások és szerverek védelmére is. Az új termékek kényelmesebb használatot, automatikus és felügyelhető biztonsági megoldásokat kínálnak a Linux szerverekhez és munkaállomásokhoz.

Az F-Secure Anti-Virus for Samba Servers automatikusan felismeri, felszámolja és eltávolítja a vírusokat Samba fájlszerveren tárolt fájlokból. Hasonlóan az F-Secure Anti-Virus for Windows Servers szoftverhez, az F-Secure Anti-Virus for Samba Servers segítséget nyújt a szervezeteknek a fájlszerverek, a hálózati meghajtókon elhelyezett adatok és a meghajtókat elérő ügyfelek védelméhez.

Az F-Secure egy új, központilag kezelhető, valós idejű víruskereső megoldást vezet be a Linux munkaállomásokhoz és szerverekhez is. Ezen egyedülálló megoldás révén a szervezetek az F-Secure Policy Manager központi felügyeleti rendszeren keresztül kezelhetik mind a Windows, mind a Linux-alapú F-Secure Anti-Virus megoldásokat.

"Az F-Secure évek óta tervez és fejleszt vírusvédelmi megoldásokat a Linux rendszerekhez. Az F-Secure Anti-Virus for Linux Workstations, Servers and Gateways szoftvercsomagok már most védelmet nyújtanak az összes típusú vírus, trójai program és egyéb rosszindulatú kódok, valamint a Linux, a Windows, és a DOS fájl- és makróvírusok ellen. Az új termékek úgy kerültek kialakításra, hogy növekvő mértékben automatizálják a vírusszűréseket, és biztosítják a Linux biztonságának könnyebb menedzselhetőségét és felügyeletét" -- mondta Risto Siilasmaa, az F-Secure Corporation elnök-vezérigazgatója.

Az egyre elterjedtebb Linux munkaállomások és szerverek könnyen védhetők a rendszer használatával, és a biztonsági folyamatok központi helyről irányíthatók és felügyelhetők. Az új megoldással a Linux munkaállomás vagy szerver vírusvédelme automatikussá válik, mivel a fájlok valós időben kerülnek szűrésre, és nem csak kézi parancsokkal és menetrendszerinti szűrésekkel.