Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az Oracle eddig 48 millió dollárt költött el a PeopleSoft felvásárlásával kapcsolatban

Bodnár Ádám, 2004. március 18. 09:16
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Craig Conway
Craig Conway
Az Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelethez eljuttatott dokumentumok tanúsága szerint február 29-ig az Oracle 48,4 millió dollárt adott ki a PeopleSoft felvásárlásával kapcsolatban. A vállalat tavaly júniusban részvényeként 16 dollárért kívánta megvenni a PeopleSoftot, nem sokkal később pedig 19,50 dollárra emelte a tétet. Február elején az Oracle 26 dollárra emelte az ajánlatát, azonban a PeopleSoft elutasította azt.

Eközben az intézményi befektetőket tanácsokkal ellátó Glass Lewis & Co. bejelentette, hogy nem javasolja ügyfeleinek a PeopleSoft elnök-vezérigazgatójának ismételt beválasztását a cég igazgatótanácsába. Az indoklás szerint az igazgatótanács túlságosan magas kompenzációs csomaghoz juttatta Craig Conwayt.

A Glass Lewis & Co. emellett nehezményezte, hogy Craig Conway az Oracle ellenséges felvásárlása ellen bevezette az ügyfél-biztosítási programot, amelynek értelmében a PeopleSoft esetleges felvásárlása esetén az ügyfelek jogosultak az általuk kifizetett licencdíjak háromszorosát követelni a cégtől.

A befektetési tanácsadó cég úgy véli, a program potenciális költségei meghaladják a PeopleSoft 1,4 milliárd dolláros készpénzállományát. "Ez visszatartja a PeopleSoft lehetséges kérőit ami egyértelműen káros a részvényesek számára" -- áll a Glass Lewis & Co. által kiadott jelentésben.

A tanácsadó cég emellett azt is javasolta ügyfeleinek, hogy ne válasszák újra George Battle és Cyris Yansouni igazgatótanácsi tagokat, ugyanis ők is résztvettek annak a testületnek a munkájában, amely meghatározta az elnök-vezérigazgató kompenzációs csomagját.

Craig Conway tavaly 1 millió dollár fizetést, 2,3 millió dollárt jutalmat és 1,5 millió részvényopciót kapott, ez a Glass Lewis & Co. szerint lényegesen magasabb, mint az azonos szektorban tevékenykedő vállalatok vezetőinél megszokott.

A PeopleSoft álláspontja szerint a Glass Lewis & Co. jelentése figyelmen kívül hagyja a tényeket. Steve Swasey, a cég szóvivője rámutatott, hogy a legnagyobb intézményi befektetési tanácsadó cég, az Institutional Shareholder Services támogatja a PeopleSoft jelenlegi vezetését és azt javasolta ügyfeleinek, hogy válasszák újra az igazgatótanács tagjait.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.