:

Szerző: Ady Krisztián

2004. március 16. 17:24

Beépített kártyaolvasó található az Iomega új külső CD-írójában

Az Iomega sajtóközleményben jelentette be új külső CD-íróit, melyek USB2.0 felületen keresztül csatlakoznak a felhasználó PC-jéhez vagy Macintosh-ához, és DVD-olvasásra is képesek. A két új modell közül kétségkívül a + 7-in-1 Card Reader készülék az érdekesebb, mely beépített memóriakártya-olvasó modult is tartalmaz.

Az Iomega sajtóközleményben jelentette be új külső CD-íróit, melyek USB2.0 felületen keresztül csatlakoznak a felhasználó PC-jéhez vagy Macintosh-ához, és DVD-olvasásra is képesek. A két új modell közül kétségkívül a "+ 7-in-1 Card Reader" készülék az érdekesebb, mely beépített memóriakártya-olvasó modult is tartalmaz.

Az Iomega külső CD-írói maximum 52x-es CD-írásra képesek, az újraírható lemezeket pedig legfeljebb 24x-es sebességgel kezelik. A 16x-os DVD-olvasásra is felkészített meghajtókat 2 MB átmeneti bufferrel látták el. Sajnos érthetetlen módon a memóriakártyákat kezelő modul nem profitál az USB2.0 felület nagyobb adatátviteli sebességéből, csupán USB 1.1 csatlakozásra képes.

A memóriamodulok fogadására alkalmas készülék CompactFlash, SmartMedia, MultiMedia Card, SecureDigital, Memory Stick és MemoryStick Pro memóriakártyákat fogadhat az előlapon kialakított csatlakozóhelyeken keresztül. Az Iomega az új készülékeket HotBurn Pro, Iomega Automatic Backup, Sonic CinePlayer, MusicMatch Jukebox és Photoshop Album alkalmazásokkal együtt dobja piacra.

A két új készülék 129 és 149 dolláros dolláros áron kerül boltokba, a memóriakártya-olvasási képességért csupán 20 dolláros felárat kell fizetni a külső meghajtót előnyben részesítő felhasználónak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.