:

Szerző: Ady Krisztián

2004. március 17. 15:15

Elkészítette személyi médialejátszó és -rögzítő készülékét a Philips

A Philips Electronics bejelentette személyi médialejátszó, hordozható szórakoztatókészüléke referenciadizájnját, mely a vállalat Nexperia PNX1500 multimédiás processzorát alkalmazza. A Nexperia Personal Media Player csomagban egy teljes, kész megoldás található a mobil médialejátszók fejlesztéséhez, melyek nem csak lejátszásra, hanem kiváló minőségű rögzítésre, felvételre is képesek lesznek. A Philips terveire épülő készülékek vezetékkel vagy anélkül kapcsolódhatnak más szórakoztatóelektronikai berendezésekhez és a háztartás számítógépeihez.

A Philips Electronics bejelentette "személyi médialejátszó", hordozható szórakoztatókészüléke referenciadizájnját, mely a vállalat Nexperia PNX1500 multimédiás processzorát alkalmazza. A Nexperia Personal Media Player csomagban egy teljes, kész megoldás található a mobil médialejátszók fejlesztéséhez, melyek nem csak lejátszásra, hanem kiváló minőségű rögzítésre, felvételre is képesek lesznek. A Philips terveire épülő készülékek vezetékkel vagy anélkül kapcsolódhatnak más szórakoztatóelektronikai berendezésekhez és a háztartás számítógépeihez.

A Philips Nexperia Personal Media Player lejátszó a vállalat sajtóközleménye szerint támogatja majd a jelenleg elterjedt audio- és videoformátumokat, mint például az MP3, AAC és Dolby Digital audiokodekek, valamint az MPEG-2, MPEG4 és DivX videotömörítési formátumok.

A PNX1500 chipet alkalmazó hordozható készülék teljes felbontású videót is képes lesz MPEG-2, DivX vagy MPEG4 formátumban a beépített merevlemezre vagy a behelyezett memóriakártyára rögzíteni. A Philips saját kommunikációs chipje segítségével IEEE 802.11a/b/g szabványú vezeték nélküli csatlakozást is elérhetővé tesz. A Nexperia chip nem csak a multimédiás feladatokat látja el, hanem LCD-vezérlőt is tartalmaz.

A Philips a Nexperia Personal Media Player referenciakészletre épülő mintadarabokat áprilistól biztosítja az érdeklődő gyártók részére.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.