Szerző: Bőle György

2000. május 25. 17:39

Intel chipsetek júnusban

A Shopping Guide Taiwan információi szerint a taiwani Computex kiállításon az Intel bemutatja az i820E chipsetet. Az információ azért különösen érdekes, mert az előzetes hírekben még az állt, hogy ebben az időpontban az i815 lesz bejelenve.
Az i820E-ről egyelőre csak annyit tudni, hogy kizárólag (!) az RDRAM-ot támogatja, mert "végzetes" SDRAM támogatást elhagyták belőle. A lapkakészlet tartalmaz néhány új feature-t is. A legfontosabb változtatás az új I/O Controller Hub (ICH), amelynek köszönhetően támogatást nyer az USB 2.0, és az ATA-100 szabvány.

A forrás ezenkívül megemlíti, hogy az i815 és i815E chipsetek csak június végén lesznek bemutatva, habár az NDA szerződések lejártával már június 19-én kiderülnek a specifikációs részletek. A két i815 chipset közötti különbség csak az I/O Controller Hub-ban (ICH) mutatkozik, ugyanis az E jelölés nélküli verzió csak egy régebbi ICH tartalmaz, aminek eredményeképpen csak az ATA-66, USB 1.1 "szabványpárost" támogatja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról