Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Pontosította negyedéves előrejelzését a Texas Instruments

Bodnár Ádám, 2004. március 09. 09:27
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Texas Instruments a termékei iránti erős kereslet miatt a korábban előrejelzett negyedéves eredmények felső határára módosította prognózisát.

hirdetés
A Texas Instruments a termékei iránti erős kereslet miatt a korábban előrejelzett negyedéves eredmények felső határára módosította prognózisát.

A dallasi (Texas, USA) cég közölte, hogy az első negyedévben a forgalom 2,83-2,95 milliárd dollár között alakul, a részvényenkényi eredmény pedig 19-22 cent között várható. A vállalat korábban 2,72-2,95 milliárd dolláros bevételt és 16-22 cent részvényenkénti eredményt jelzett előre. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 2,85 milliárd dolláros bevételre és részvényenkénti 19 centes profitra számítanak.

A Texas Instruments várakozásai szerint a félvezetőkből származó forgalom 2,5-2,6 milliárd dollár között alakul, korábban a cég 2,4-2,6 milliárd dollár közötti bevételt várt ettől a szegmenstől. A szenzorok és vezérlők értékesítéséből származó bevétel 265-275 millió dollár lesz, az oktatási termékek forgalma pedig 75-80 millió dollárt tesz ki.

A vállalat tegnap délután, a tőzsde zárása után hozta nyilvánosságra legfrissebb negyedéves előrejelzését. A tőzsdei kereskedésben a Texas Instruments részvényeinek árfolyama 87 centtel 30,80 dollárra csökkent.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.