Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 05. 12:49:10

Megoldódtak a Treo 600 mobiltelefonnal kapcsolatos gyártási problémák

A tegnapi nap során a J.P. Morgan eladásról semlegesre emelte a palmOne részvényeinek besorolását. A befektetési bank elemzője szerint a Treo 600 mind a mobilszolgáltatók, mind pedig a fogyasztók körében igen népszerű, ráadásul a palmOne folyamatosan növeli a termelési volument, miután megoldották a kijelzővel kapcsolatos problémákat.

A tegnapi nap során a J.P. Morgan eladásról semlegesre emelte a palmOne részvényeinek besorolását. A befektetési bank elemzője szerint a Treo 600 mind a mobilszolgáltatók, mind pedig a fogyasztók körében igen népszerű, ráadásul a palmOne folyamatosan növeli a termelési volument, miután megoldották a kijelzővel kapcsolatos problémákat.

A Morgan Stanley Semiconductor and Systems Conference rendezvényen Tom Bradley, a palmOne elnök-vezérigazgatója számos részletet hozott nyilvánosságra a Treo készülékek jövőjét illetően. A palmOne a közeljövőben több, különféle árkategóriás Treo mobiltelefont forgalmazni, azonban Bradley nem árulta el, hogy ez mikortól esedékes. Az elnök-vezérigazgató mindössze annyit mondott, hogy a különféle Treo modellek különféle szolgáltatásokat tartalmaznak a különféle piacok számára.

Judy Bruner pénzügyi igazgató közölte, hogy a Treo 600 gyártási volumene napról napra emelkedik, azonban a cég még mindig nem képes kielégíteni a keresletet. A Treo 600 népszerűségére jellemző, hogy a következő negyedév során az értékesítéséből származó bevétel adja majd a palmOne teljes forgalmának negyedét, vagy akár harmadát is.

A palmOne képviselői közölték, hogy az amerikai Verizon mobilszolgáltató jelenleg is teszteli a Treo 600-at. A készüléknek a tervek szerint már meg kellett volna jelenni a szolgáltató kínálatában, azonban a Verizon a lehető legszigorúbb teszteket végzi el, a palmOne szerint ez magyarázza a késést.

A Treo 600 az egyik legfejlettebb Palm OS-alapú mobiltelefon a piacon, a parányi készülék négysávos, 850/900/1800/1900 MHz-es GSM/GPRS hálózatokat támogat. A készülékben VGA felbontású, 640x480 pixeles digitális kamera is található. A 16 bites, 65000 szín megjelenítésére alkalmas, 160 x 160 pixeles kijelző a digitális kamera keresőjeként is funkcionál.

A készülék billentyűzetét háttérvilágítással is ellátták, a kényelmet és "trendiségét" tovább növeli a kihangosítási lehetőség, a vibráló és polifónikus csengési módok, valamint a csatlakoztatható fejhallgatón keresztül elérhető audiolejátszás. A Treo 600 természetesen képes MMS üzenetek kezelésére, a beépített Blazer webböngésző pedig HTML 4.0, XHTML Basic és Mobile profilnak megfelelő, valamint WML 1.3 és cHTML kódolású weboldalakat is képes megjeleníteni a színes kijelzőn.

A Treo 600 lelke egy 144 MHz-es Texas Instruments OMAP processzor. A kommunikátor 32 Mbyte RAM-mal van felszerelve, ami SD/MMC kártyával bővíthető. Az alap 32 MB memóriából 24 MB áll a felhasználók adatai és alkalmazásai rendelkezésére. A készülék nem nagyobb egy átlagos mobiltelefonnál, csupán 11,2 x 6 x 2,2 cm nagyságú és 168 grammot nyom. A Treo 600-at egy Li-Ion akkumulátor látja el energiával, mely a gyártó specifikációja szerint 6 órás beszélgetési időt és 10 napos készenlétet biztosít.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 21. 02:20

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.