:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 25. 08:12

Dell befektetés a VMware-be

A Dell és pénzügyi befektetők egy csoportja most 20 millió $-invesztált a VMware-be. A cég a pénzt további fejlesztésekre fogja használni. Jelenleg a VMware főleg a fejlesztők körében népszerű, a szoftver segítségével lehetővé válik a szerverek / kliensek párhuzamos futtatása pl. Web-helyek fejlesztése során.
A VMware olyan szoftvereket gyárt, amelynek segítségével PC-n egyszerre futtathatunk több operációs rendszert (újrabootolás ill. újraparticionálás) nélkül az ún. VMware Virtual Platform technológia segítségével. Most a cég márciusban jelentette meg a VMware 2.0-t, amely az első változat bizonyos gyermekbetegségeit javítja ki. A programmal kliens operációs rendszerként telepíthetünk/futtathatunk MS-DOS-t, Windows 95/98-at, NT-t/Windows 2000-et és Linux-ot, ami a kőkemény felhasználók számára igencsak megkönnyítheti az életet. Ha már van több operációs rendszer a PC-n valamilyen multi-boot programot használva, akkor azt újrakonfigurálás nélkül használhatjuk.
Viszonylag erős PC kell a program használatához, a VMware 2.0 hardverigénye a következő: min. 266 MHz-es Pentium II (ill. azzal kompatíbilis) processzor (többprocesszoros PC-ket támogat a program), min. 96 MB RAM; host op rendszer: Windows NT Workstation 4.0 vagy Server 4.0 (min. Service Pack 3-mal), vagy Windows 2000 Professional, Server vagy Advanced Server, min. Internet Explorer 4.0 (a súgó rendszerhez); Linux-nál a host op rendszer: bármely standard disztribúció egy-processzoros PC-nél min. 2.0.32-es kernellel ill. több-processzoros gépeknél min. 2.2.0-es kernellel (pl. Red Hat Linux 5.x, 6.0, 6.1; Caldera OpenLinuxTM 2.2, 2.3; SuSE Linux 6.0, 6.1, 6.2, 6.3; és TurboLinux 6.0).
A támogatott op rendszerek között van még a Sun Solaris és a FreeBSD - viszont a BeOS egyelőre hiányzik a listáról (sőt még a tervek között sem szerepel).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 22:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.