Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Ismert vállalatot fog beperelni az SCO Group

Bodnár Ádám, 2004. március 02. 14:48
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Darl McBride
Darl McBride
Darl McBride, az SCO Group elnök-vezérigazgatója a San Franciscóban rendezett Software 2004 konferencián bejelentette, hogy cége pert fog indítani egy "ismert nagyvállalat" ellen, mivel az szerinte illegálisan használja a Linux nyílt forrású operációs rendszert.

Emlékezetes, hogy a UNIX mellett a Linuxra vonatkozó bizonyos jogokat is magáénak valló SCO Group novemerben jelentette be, hogy be fogja perelni azokat a Linux-felhasználókat, akik nem fizetik meg a vállalat által kiszabott, processzoronkénti 699 dolláros licencdíjat.

Darl McBride elmondta, hogy az SCO Group által megindítani kívánt jogi eljárás nem csak a Linux operációs rendszer licencével, hanem szabadalombitorlással is kapcsolatos lesz. A sors fintora, hogy a Darl McBride által megnevezni nem kívánt vállalat rendelkezik az SCO UNIX-licencével. Az SCO elnök-vezérigazgatója szerint már régóta folytatnak tárgyalásokat a vitás kérdés rendezésére, ám azok eleddig nem vezettek eredményre, így a cég most jogi útra tereli a dolgot.

McBride közölte, hogy az SCO Group a közeljövőben várhatóan több céget is be fog perelni. A vállalat elnök-vezérigazgatója egyúttal azt is bejelentette, hogy az EV1Servers.net cég megvásárolta az SCO Group linuxos licenccsomagját. Az EV1Servers.net közölte, hogy "saját biztonsága érdekében" kötötte meg a szerződést az SCO Grouppal.

Számos Linux-forgalmazó ajánl ügyfeleinek védelmi programokat, amelynek keretén belül felajánlják segítségüket az SCO Group esetleges jogi fenyegetései ellen. A Red Hat azt vállalja, hogy ügyfelei szoftvereiben kicserél minden olyan kódot, amelyet az SCO Group jogsértőnek talál. A Novell -- a SuSE Linux tulajdonosa -- magára vállalalja a jogi költségeket.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.