Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 2. 09:54

Új mobil szoftverek a Suntól

[Lenhardt & Weichinger] A Sun Microsystems új szoftvereket, egyéb termékeket és szolgáltatásokat mutatott be, amelyek célja az egyre jobban terjedő, kifinomult mobil adatszolgáltatások hatékonyabb kiaknázása.

[Lenhardt & Weichinger] A Sun Microsystems új szoftvereket, egyéb termékeket és szolgáltatásokat mutatott be, amelyek célja az egyre jobban terjedő, kifinomult mobil adatszolgáltatások hatékonyabb kiaknázása.

Az egyik új termék a mobil webes szolgáltatások nyújtására és kiaknázására alkalmas Java Technology for Smartphones HotSpot Implementation (Java Technology for Smartphones HI), amely gazdag multimédiás, üzenettovábbítási és webszolgáltatási funkcionalitást kínál felhasználóbarát környezetben. A Java Technology for Smartphones HI rugalmas és moduláris architektúrája csökkenti az átírás és az üzembe helyezés költségeit mind a készülékgyártók, mind a mobilszolgáltatók számára. A termék várhatóan az év vége felé kerül piacra.

A másik termék a J2ME Web Services (JSR 172) -- a J2ME platform már rendelkezésre álló kiegészítése WS-I kompatibilis, és lehetővé teszi, hogy a mobil eszközök elérjék a webes szolgáltatásokat XML és SOAP protokollok segítségével is.

A Sun nemrég frissített Java Enterprise System rendszere biztonságos mobil hozzáférést tesz lehetővé, és támogatja a Liberty Alliance Phase 2 összekapcsolt azonosságkezelési ajánlását. A Java Enterprise System a világ legnagyobb hálózatában a szolgáltatások biztosításának platformja, az alkalmazottankénti licencdíjjal a szolgáltatások végtelenül skálázhatók, amely az összekapcsolt mobil adatszolgáltatásokat is támogatja.

Az új Sun Java System Content Delivery Server 4.0 átfogó, nyílt megoldást kínál a tartalom létrehozásához és a felhasználókhoz való eljuttatásához. Az új testreszabási funkciók javítják a felhasználók által megtapasztalt élményt, növelik a végfelhasználók elégedettségét és a felhasználónkénti bevételi lehetőségeket.

A díjnyertes J2ME Wireless Toolkit, az iparágvezető mobilalkalmazás-fejlesztési környezete kifejezetten a javás mobil eszközöket célozza meg. Az új J2ME Wireless Toolkit 2.1 teljes mértékben kompatibilis a Java Technology for the Wireless Industry (JTWI) és J2ME Web Services API (JSR-172) ajánlásokkal. A több mint 1,2 millió példányban letöltött új kiadás várhatóan tovább gyorsítja a J2ME alkalmazások fejlesztését.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.