Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 2. 09:54

Új mobil szoftverek a Suntól

[Lenhardt & Weichinger] A Sun Microsystems új szoftvereket, egyéb termékeket és szolgáltatásokat mutatott be, amelyek célja az egyre jobban terjedő, kifinomult mobil adatszolgáltatások hatékonyabb kiaknázása.

[Lenhardt & Weichinger] A Sun Microsystems új szoftvereket, egyéb termékeket és szolgáltatásokat mutatott be, amelyek célja az egyre jobban terjedő, kifinomult mobil adatszolgáltatások hatékonyabb kiaknázása.

Az egyik új termék a mobil webes szolgáltatások nyújtására és kiaknázására alkalmas Java Technology for Smartphones HotSpot Implementation (Java Technology for Smartphones HI), amely gazdag multimédiás, üzenettovábbítási és webszolgáltatási funkcionalitást kínál felhasználóbarát környezetben. A Java Technology for Smartphones HI rugalmas és moduláris architektúrája csökkenti az átírás és az üzembe helyezés költségeit mind a készülékgyártók, mind a mobilszolgáltatók számára. A termék várhatóan az év vége felé kerül piacra.

A másik termék a J2ME Web Services (JSR 172) -- a J2ME platform már rendelkezésre álló kiegészítése WS-I kompatibilis, és lehetővé teszi, hogy a mobil eszközök elérjék a webes szolgáltatásokat XML és SOAP protokollok segítségével is.

A Sun nemrég frissített Java Enterprise System rendszere biztonságos mobil hozzáférést tesz lehetővé, és támogatja a Liberty Alliance Phase 2 összekapcsolt azonosságkezelési ajánlását. A Java Enterprise System a világ legnagyobb hálózatában a szolgáltatások biztosításának platformja, az alkalmazottankénti licencdíjjal a szolgáltatások végtelenül skálázhatók, amely az összekapcsolt mobil adatszolgáltatásokat is támogatja.

Az új Sun Java System Content Delivery Server 4.0 átfogó, nyílt megoldást kínál a tartalom létrehozásához és a felhasználókhoz való eljuttatásához. Az új testreszabási funkciók javítják a felhasználók által megtapasztalt élményt, növelik a végfelhasználók elégedettségét és a felhasználónkénti bevételi lehetőségeket.

A díjnyertes J2ME Wireless Toolkit, az iparágvezető mobilalkalmazás-fejlesztési környezete kifejezetten a javás mobil eszközöket célozza meg. Az új J2ME Wireless Toolkit 2.1 teljes mértékben kompatibilis a Java Technology for the Wireless Industry (JTWI) és J2ME Web Services API (JSR-172) ajánlásokkal. A több mint 1,2 millió példányban letöltött új kiadás várhatóan tovább gyorsítja a J2ME alkalmazások fejlesztését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról