Szerző: Bodnár Ádám

2004. február 27. 13:31:28

Jelentős forgalomnövekedést vár az idén a Samsung Electronics Magyar Rt.

[Morpho] A Samsung Electronics Magyar Rt. információ-technológiai üzletága ambiciózus tervvel kezdte meg az idei évet: a 2003-as év 4,7 milliárdos árbevétele után 9 milliárdos forgalmat, azaz 91 százalékos növekedést vár.

[Morpho] A Samsung Electronics Magyar Rt. információ-technológiai üzletága ambiciózus tervvel kezdte meg az idei évet: a 2003-as év 4,7 milliárdos árbevétele után 9 milliárdos forgalmat, azaz 91 százalékos növekedést vár.

A Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága minden termékcsoport esetében jelentős bevétel-növekedést tervez 2004-ben. Kivételt csak a hagyományos, katódsugárcsöves monitorok képeznek, ahol az új technológia, a TFT monitorok térnyerése miatt a piac stagnálása és a monitorok áreróziója a meghatározó. A TFT monitorok esetében robbanásszerű növekedéssel számol a Samsung: a tavalyi 1,2 milliárd forintos árbevételt 142 százalékkal tervezi túllépni.

Fókuszba az optikai meghajtókat kívánja helyezni a Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága 2004-ben. Ebben a szegmensben 150 százalékos növekedést, azaz 1 milliárd forintos bevételt tervez a Samsung. A Samsung Electronics OMS (Optikai Média Megoldások) részlege kiemelkedő növekedést produkál világviszonylatban, hiszen évről-évre 100 százalék feletti ütemben nő az értékesítés volumene. Ma már a Samsung Electronics vezető mind a CD-ROM-ok, mind a DVD-ROM-ok piacán.

Az optikai meghajtók piaca az előrejelzések szerint az értékesített mennyiségét tekintve világviszonylatban 4 százalékkal nő 2004-ben, míg értékben 3 százalékos csökkenés várható. A piacon várhatóan folytatódik a DVD formátum térhódítása a CD-vel, illetve az írók előretörése az olvasókkal szemben.

A 2003 februárjában bevezetett nyomtató termékvonal is masszív növekedéssel kecsegtet a teljes lézer kínálat bevezetésével. A vállalat azt tervezi, hogy a 2003-ban elért 100 millió forintos forgalmat az idén 500 százalékkal növeli. A merevlemez termékportfolió kiteljesítésétől 173 százalékos bővülést remél a cég a 2003-as 700 millió forintos árbevételhez képest.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 12:41

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.