:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. február 27. 13:31

Jelentős forgalomnövekedést vár az idén a Samsung Electronics Magyar Rt.

[Morpho] A Samsung Electronics Magyar Rt. információ-technológiai üzletága ambiciózus tervvel kezdte meg az idei évet: a 2003-as év 4,7 milliárdos árbevétele után 9 milliárdos forgalmat, azaz 91 százalékos növekedést vár.

[Morpho] A Samsung Electronics Magyar Rt. információ-technológiai üzletága ambiciózus tervvel kezdte meg az idei évet: a 2003-as év 4,7 milliárdos árbevétele után 9 milliárdos forgalmat, azaz 91 százalékos növekedést vár.

A Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága minden termékcsoport esetében jelentős bevétel-növekedést tervez 2004-ben. Kivételt csak a hagyományos, katódsugárcsöves monitorok képeznek, ahol az új technológia, a TFT monitorok térnyerése miatt a piac stagnálása és a monitorok áreróziója a meghatározó. A TFT monitorok esetében robbanásszerű növekedéssel számol a Samsung: a tavalyi 1,2 milliárd forintos árbevételt 142 százalékkal tervezi túllépni.

Fókuszba az optikai meghajtókat kívánja helyezni a Samsung Electronics Magyar Rt. IT üzletága 2004-ben. Ebben a szegmensben 150 százalékos növekedést, azaz 1 milliárd forintos bevételt tervez a Samsung. A Samsung Electronics OMS (Optikai Média Megoldások) részlege kiemelkedő növekedést produkál világviszonylatban, hiszen évről-évre 100 százalék feletti ütemben nő az értékesítés volumene. Ma már a Samsung Electronics vezető mind a CD-ROM-ok, mind a DVD-ROM-ok piacán.

Az optikai meghajtók piaca az előrejelzések szerint az értékesített mennyiségét tekintve világviszonylatban 4 százalékkal nő 2004-ben, míg értékben 3 százalékos csökkenés várható. A piacon várhatóan folytatódik a DVD formátum térhódítása a CD-vel, illetve az írók előretörése az olvasókkal szemben.

A 2003 februárjában bevezetett nyomtató termékvonal is masszív növekedéssel kecsegtet a teljes lézer kínálat bevezetésével. A vállalat azt tervezi, hogy a 2003-ban elért 100 millió forintos forgalmat az idén 500 százalékkal növeli. A merevlemez termékportfolió kiteljesítésétől 173 százalékos bővülést remél a cég a 2003-as 700 millió forintos árbevételhez képest.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.