:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. február 25. 14:26

Kiváló évet zárt az Albacomp

Laufer Tamás
Laufer Tamás
[Morpho] A hazai informatikai piac növekedési mutatóját felülmúlva, árbevételét közel 10 százalékkal növelve zárta a 2003-as évet az Albacomp Rt. A 300 főt foglalkoztató székesfehérvári cég nettó árbevétele 13,1 milliárd forint volt, adózott nyeresége 300 millió forintot tett ki. "A cég kiegyensúlyozott eredményeit mi sem mutatja jobban, mint az, hogy 2003-ban az Albacomp felkerült a Figyelő TOP 200 listájára és Magyarország 3 legnagyobb informatikai cége között tartják számon" -- mondta Laufer Tamás vezérigazgató.

A cég több nagyvállalati és államigazgatási projektben vett részt a tavalyi év során, mindezek közül is kiemelkedett a hazai egészségügy egyik legnagyobb informatikai fejlesztése az ÁNTSZ országos hálózatának megvalósítása. "Nemcsak a 2003-as év, hanem többéves munkánk egyik legnagyobb eredménye, hogy 2004 januárjától az Albacomp -- a legnagyobb magyar számítástechnikai márkanévként -- saját szerződéssel rendelkezik a központosított közbeszerzés keretében az Albacomp Activa márkájú számítógépes eszközök teljes termékválasztékának szállítására vonatkozóan" - jelentette be Laufer Tamás.

Az Albacomp 2003 áprilisában kezdte meg saját összeszerelésű, Albacomp Activa Mobil noteszgépeinek értékesítését, amelyek a vártnál nagyobb sikerrel debütáltak a hazai piacon. A notebookokból kilenc hónap alatt 3600 darabot értékesítet a cég, ezzel 6 százalékos piaci részesedésre tett szert. Az Albacomp Activa Mobil a Sulinet Expresz program egyik legkedveltebb márkája, a program során 2003-ban értékesített noteszgépek 50 százalékát az Albacomp modelljei tették ki. "Dinamikus növekedést várunk a mobil eszközök hazai piacán, a noteszgépek esetében 10 százalékos piaci részesedés elérése a cél" -- mondta Deme Csaba, az Albacomp Rt. kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese.

Több éves kutatási és fejlesztési munka eredményeképpen 2003-ban már az ország egyre több pontján, a legkülönbözőbb helyeken ker-ltek telepítésre az Albacomp által fejlesztett eInfopont érintőképernyős terminálok. 2003 egyik legnagyobb megállapodása a McDonald'sszal kötött szerződés volt, amelynek keretében 2004 év végéig összesen 80 terminált telepítenek majd az étteremlánc üzleteiben.

"A 2004-es évben továbbra is a fókuszált növekedésre törekszünk és a piac igényeinek megfelelően folymatosan alakítjuk, bővítjük a termékpalettánkat. Tovább erősítjük a szolgáltatási területeket, különös tekintettel az információ biztonsággal, a fejlesztéssel valamint a tanácsadással foglalkozó részlegeinkre. Célunk továbbá stratégiai együttműködés kialakítása hozzánk hasonló cégekkel az EU-ban" -- mondta az Albacomp elnök-vezérigazgatója.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.