Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A mobilszolgáltatók a telefongyártókat okolják a harmadik generációs szolgáltatások késéséért

Bizó Dániel, 2004. február 25. 14:59
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Arun Sarin
Arun Sarin
[Financial Times] A cannes-i 3GSM rendezvényen a vezető európai mobilszolgáltatók a készülékgyártókat okolták a harmadik generációs szolgáltatások késlekedéséért.

A Vodafone vezérigazgatója, Arun Sarin a találkozón közölte, hogy a hálózat készen áll, de az elérhető telefonok közel sem érik el az eddigi, GSM rendszerű készülékek színvonalát. A nagy, túlmelegedő és alacsony készenléti idővel bíró mobilok egyszerűen elfogadhatatlanok a vásárlók számára. Sarin kijelentéseivel egybehangzó volt a német T-Mobile és az brit mmO2 álláspontja is.

A Vodafone nemrég indította be kereskedelmi 3G szolgáltatását, de az kizárólag notebookok számára készült kártyatelefon formájában elérhető, adatforgalom céljából. A vezér elmondása szerint a megfelelő telefonok a negyedik negyedévre válnak elégséges mennyiségben elérhetővé.

Sarin azt is elárulta, hogy a Vodafone immár szorosan követi a készülékgyártók, köztük a Nokia, a Motorola és a Samsung fejlesztési folyamatait, hogy a negyedik negyedévben esedékes premier biztosan megfelelően sikerüljön.

Michael Woolfrey, az EMC tanácsadó cég kutatási igazgatója szerint az év utolsó három hónapjában világszerte 26 szolgáltató fogja bemutatni kereskedelmi UMTS szolgáltatását. Az első három hónap során összesen 6 társaságnál várható a harmadik generációs szolgáltatások premierje.