Szerző: Vörös Péter

2004. február 18. 13:17

Jó negyedévet zárt a Network Appliance

Dan Warmenhoven
Dan Warmenhoven
A tárolási eszközöket gyártó Network Appliance kedden közzétette harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A cég nettó nyeresége több mint kétszeresére emelkedett, míg a forgalom 30 százalékkal nőtt. A Sunnyvale (Kalifornia) központú vállalat negyedik pénzügyi negyedéves előrejelzései meghaladták a várakozásokat, a részvényárfolyam 7 százalékkal erősödött a tőzsdei zárás utáni kereskedelemben.

A cég a január 30-án zárult harmadik pénzügyi negyedévben 40,2 millió dolláros (részvényenként 11 centes) nettó nyereséget ért el, szemben az előző év hasonló időszakában elért 19,7 millió dolláros (részvényenként 6 centes) nyereséggel, míg a forgalom 228,5 millió dollárról 297,3 millió dollárra emelkedett, amely nagyjából 30 százalékos növekedés.

Az elemzők részvényenként 10 centes nyereségre és 290,6 millió dolláros forgalomra számítottak. A cég szerint az áprilisban záruló negyedik pénzügyi negyedévben 318-323 millió dolláros forgalom várható, szemben a szakértők 304 millió dollár körüli várakozásaival.

Dan Warmenhoven, a Network Appliance elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a harmadik pénzügyi negyedév eredményeinek köszönhetően a cég visszatérhet a megcélzott üzleti modellhez. A vállalatvezető bizakodó a piaci kilátásokat illetően: a jelenlegi, negyedik pénzügyi negyedévben részvényenként 11-12 centes nyereségre és 7-9 százalékos forgalomnövekedésre számít.

Steve Gomo, a vállalat pénzügyi vezérigazgatója közölte, hogy a gyengébb dollár mintegy 5 százalékkal járult hozzá az eladások növekedéséhez. Gomo szerint az utolsó pénzügyi negyedévben nőtt a nagyvállalatok IT-kereslete. A cég szoftverforgalma a teljes bevétel 31 százalékát tette ki, míg a csúcskategóriájú tárolási rendszerek eladásai szintén emelkedtek.

A cég részvényárfolyama kedden 0,57 centtel (2,6 százalékkal) 22,27 dollárra emelkedett a Nasdaqon, míg a tőzsdei zárás utáni kereskedelemben 7 százalékkal 23,77 dollárra nőtt. Az utóbbi egy évben a részvényárfolyam 9,26-26,69 dollár között volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról