Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Megállt a vezetékes vonalak számának csökkenése

Rátonyi Gábor Tamás, 2004. február 13. 15:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Tavaly év végére megállni látszott a vezetékes fővonalak számának a csökkenése -- derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) havi gyorsjelentéséből. December hónapban csekély mértékben, de nőtt a bekötött fővonalak száma: a november végi 3 601 611-ről 3 602 659-re.

hirdetés
[HWSW] Tavaly év végére megállni látszott a vezetékes fővonalak számának a csökkenése -- derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) havi gyorsjelentéséből. December hónapban csekély mértékben, de nőtt a bekötött fővonalak száma: a november végi 3 601 611-ről 3 602 659-re.

Az elmúlt négy hónap adataiból az is kitűnik, hogy lassan, de nő a telefonra várakozók száma is. Míg szeptember végén országosan 8667 várakozót tartottak nyilván a vezetékes távközlési szolgáltatók, év végére az igénylők száma 9336 lett. A száz lakosra jutó fővonalszám -- szintén 2003. végén -- 35,61 lett.

Nem csak a fővonalak száma, de a kezdeményezett hívások hossza is növekszik hónapok óta: míg szeptemberben havonta, vonalanként átlagosan 229 percet használták az előfizetők a telefonjukat, decemberben már 240 perc volt az átlag. Egy-egy hívás hossza pedig a szeptemberi 2 perc 52 másodpercről 3 perc 4 másodpercre nőtt.

Összehasonlításul: a mobilpiac növekedésének üteme tavaly év végén látványosan lelassult. A hagyományosan erős december hónapban 223 ezer új SIM kártyát értékesítettek a mobilszolgáltatók, miközben az ezt megelőző évek utolsó hónapjaiban a növekedés 300 és 500 ezer között volt.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.