:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. február 13. 08:40

Soha nem látott negyedév a Dellnél

A Dell csütörtökön tette közzé negyedik negyedéves eredményeit. A vállalat bejelentése szerint forgalma, nyeresége, részvényenkénti eredménye és a leszállított termékek száma is rekordot döntött.

A Dell csütörtökön tette közzé negyedik negyedéves eredményeit. A vállalat bejelentése szerint forgalma, nyeresége, részvényenkénti eredménye és a leszállított termékek száma is rekordot döntött.

A texasi PC-gyártó a január 30-án véget ért időszakban 11,5 milliárd dollár forgalom mellett 749 millió dollár, azaz részvényenként 18 cent nettó eredményt ért el. A Thompson First Call által megkérdezett elemzők 11,5 milliárd dolláros forgalomra és részvényenként 28 centes nyereségre számítottak. Egy évvel korábban a vállalat 9,7 milliárd dollár bevételről és 603 millió dollár, azaz részvényenként 23 cent nettó profitról számolt be.

Kevin Rollins pénzügyi igazgató elmondta, hogy a leszállított termékek száma Amerikában 20 százalékkal, Európában, a Távol-Keleten és Japánban pedig több mint 30 százalékkal emelkedett. Az értékesített szerverek száma 40 százalékkal, a notebookok száma 40 százalékkal, az asztali PC-k száma 21 százalékkal nőtt. A vállalat kiemelte, hogy a negyedév során közel 1 millió Dell márkajelzésű nyomtatót adott el. A Dell pénzügyi vezetője közölte, hogy a tárolóeszköz-forgalom éves szinten 47 százalékkal növekedett, a perifériák forgalma pedig 36 százalékkal nőtt.

A Dell a tavalyi évben 41 milliárd dollár forgalom mellett 2,6 milliárd dollár, azaz részvényenként 1,01 dollár nyereséget ért el. A vállalat célja, hogy évi 60 milliárd dollár forgalmat bonyolítson. A jelenlegi negyedévben az értékesített termékek száma 20 százalékkal nőni fog, a forgalom 11,2 milliárd dollárt tesz ki, a részvényenkénti eredmény pedig 28 cent lesz -- mondta Rollins. A Dell vezetői szerint az első negyedévben az alkatrészek ára csökkenni fog, a vállalati vevők pedig növelik PC-vásárlásaikat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.