:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. február 12. 18:48

A Matáv 2003. évi eredményei

Közel három százalékkal, 607,3 milliárd forintra nőttek a Matáv bevételei az előző évhez képest -- tudatta a közleményében a szolgáltató. A növekedés a magasabb mobil és adatátviteli bevételeknek köszönhető, amit részben ellensúlyozott a belföldi és nemzetközi, valamint az egyéb forgalmi bevételek csökkenése.

[HWSW] Közel három százalékkal, 607,3 milliárd forintra nőttek a Matáv bevételei az előző évhez képest -- tudatta a közleményében a szolgáltató. A növekedés a magasabb mobil és adatátviteli bevételeknek köszönhető, amit részben ellensúlyozott a belföldi és nemzetközi, valamint az egyéb forgalmi bevételek csökkenése.

A csoportszintű működési eredmény stabil, 122,1 milliárd forint volt, viszont a nettó eredmény 57,5 milliárd forintra (226,8 millió euróra) csökkent. Ez főként a nettó pénzügyi költségek jelentős emelkedésének tudható be (ami a forint gyengüléséből adódó nettó árfolyamveszteség növekedésének a következménye).

Straub Elek elnök-vezérigazgató ugyan azt nyilatkozta: "eredményeink azt mutatják, hogy sikeresen elértük a tavalyi évre kitűzött pénzügyi céljainkat", ugyanakkor látható: a vállalat dinamikus növekedése már a múlté: míg 2002-ben 17, 2001-ben 23, 2003-ban már csak 2,8 százalékkal nőtt a távközlési óriás bevétele az azt megelőző évhez képest.

A szolgáltató részletes éves jelentése a www.matav.hu címen olvasható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.