:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. február 6. 09:44

Nyereséges negyedévet zárt az Ericsson

Nyereséget ért el negyedik negyedévében az Ericsson. A vállalat várakozásai szerint a mobiltelefonos hálózati berendezések piaca végre stabilizálódni látszik, az első negyedévben a forgalom növekedésére számít a cég.

Nyereséget ért el negyedik negyedévében az Ericsson. A vállalat várakozásai szerint a mobiltelefonos hálózati berendezések piaca végre stabilizálódni látszik, az első negyedévben a forgalom növekedésére számít a cég.

Noha az Ericsson negyedik negyedéves forgalma 1 százalékkal 36,2 milliárd koronára csökkent, a vállalat 100 millió korona (13,6 millió dollár) nettó nyereséget ért el. Egy évvel korábban a vállalat 36,7 milliárd korona forgalom mellett 8,3 milliárd korona veszteségről számolt be. A legutóbbi negyedéves eredmény egy 4 milliárd koronás egyszeri költséget tartalmaz, a megelőző év azonos időszakában a vállalat 6,3 milliárd koronás, átszervezésekkel kapcsolatos egyszeri költséget könyvelt el.

"A mobil infrastruktúra-piac stabilizálódott, a forgalom növekszik és a szolgáltatók egyre inkább figyelmük középpontjába helyezik a hálózatok kapacitását és minőségét" -- mondta Carl-Henric Svanberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója. Az Ericsson szerint 2004-ben a piacon enyhe növekedés várható, az első negyedévben pedig a forgalom emelkedni fog a tavalyi első negyedévhez képest.

Az Ericsson az elmúlt két év során jelentős átszervezésen esett át, a vállalat célja, hogy átvészelje a telekommunikációs piac összeomlását. Ennek érdekében a svéd cég tavaly összesen 13 ezer alkalmazottját bocsátotta el, közülük majdnem 2 ezret a legutóbbi negyedévben. A vállalat tervei szerint az idén további 4 ezer munkahely megszüntetése várható, az átszervezések a harmadik negyedévben fejeződnek be.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.