Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Bejelentette negyedéves és éves eredményeit a Network Associates

Bodnár Ádám, 2004. február 02. 10:11
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A 2003. december 31-én lezárult negyedik negyedévben a Network Associates 269 millió dolláros nettó bevételt ért el. A Network Associates 2003 egész évi bevétele 933 millió dollár volt, 119 millió dollár pro forma nettó nyereséggel.

A 2003. december 31-én lezárult negyedik negyedévben a Network Associates 269 millió dolláros nettó bevételt ért el. A Network Associates 2003 egész évi bevétele 933 millió dollár volt, 119 millió dollár pro forma nettó nyereséggel.

A negyedik negyedévben a pro forma nettó nyereség 47 millió dollár, azaz részvényenként 26 cent volt. Az egész évi pro forma nettó nyereség 119 millió dollárte tett ki, ami részvényenként 65 cent. A negyedik negyedévi ún. halasztott bevételek rekordnagyságú összeggel, 89 millió dollárral emelkedtek, és így elérték a 486 millió dollárt. A cég 787 millió dolláros készpénz, illetve piacképes kötvény állomány birtokában zárta a negyedévet, amely még úgy is 4 millióval magasabb az előző negyedévi eredménynél, hogy a cég 70 millió dollárt költött függő részvényesi pereinek lezárására.

"A eladás terén elért sikerek is bizonyítják, hogy világszínvonalú, megelőző típusú vállalati biztonsági megoldásainkba fektetett energia és munka megtérül" -- jelentette ki George Samenuk, a Network Associates elnök-vezérigazgatója. "A negyedik negyedévben több mint száz új vállalati ügyfelet szereztünk, ami jelzi az újgenerációs termékeink iránti hatalmas szükségletet."

A lakossági üzletágban a McAfee Security több, mint 642 ezer új előfizetőt szerzett a negyedik negyedévben, előfizetőinek száma így meghaladta a 3,7 milliót. Ezzel az eredménnyel a Network Associates tavaly több mint kétszeresére növelte online biztonsági szolgáltatásainak előfizetői létszámát.

Az első pénzügyi negyedévre a Network Associates 208-212 millió dolláros nettó bevételt és körülbelül 1 centes részvényenkénti pro forma nettó nyereséget vár. A teljes 2004-es év tekintetében a cég 915-945 millió dolláros nettó bevételt és részvényenként 67 és 72 cent közötti pro forma nyereséget jelent. A pro forma nettó eredmény nem tartalmazza a cég átváltható adóssága után fizetett kamatok költségét, az amortizációs költségeket, az alkalmazottak részvényvásárlási opcióhoz kapcsolódó kompenzációs díjakat és bizonyos egyszeri díjakat.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.