Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. január 30. 14:17

IHM javaslat: tartalomszolgáltatók ajánlják az ingyenes vírusirtókat

Az informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) közleményben inti fokozott figyelemre az internetezőket, s javasolja: minden felhasználó használjon vírusvédelmi programot.

[HWSW] Az informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) közleményben inti fokozott figyelemre az internetezőket, s javasolja: minden felhasználó használjon vírusvédelmi programot.

Az IHM szerint csakúgy, mint a gyermekülés a gépjárműveknél, a vírusvédelmi szoftverek használata a számítógépek esetében is elengedhetetlen tartozéka a biztonságnak. A közlemény emlékeztet arra is: noha az internetszolgáltatók többsége használ úgynevezett szerver oldali vírusvédelmet, fontos, hogy minden otthoni és munkahelyi számítógép is védve legyen a kártékony vírusokkal szemben. Bár az új számítógépeknek sok esetben tartozéka valamilyen vírusvédelmi szoftver, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a felhasználók ezeket sok esetben nem telepítik, vagy adatbázisukat nem frissítik.

Ugyanakkor a tárca arra kéri a tartalomszolgáltatókat, hogy honlapjukon jól látható helyen tegyenek letölthetővé legalább egy ingyenes verzióként kipróbálható vírusvédelmi szoftvert. A közlemény figyelmeztet is: a számítógépekben kárt okozó vírusok szándékos terjesztése hazánkban bűncselekménynek minősül.

Otthoni (nem üzleti) használatra ingyenes, magyar nyelvű vírusirtó program például a cseh avast! 4 is.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 17. 23:45

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.