Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. január 30. 14:17

IHM javaslat: tartalomszolgáltatók ajánlják az ingyenes vírusirtókat

Az informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) közleményben inti fokozott figyelemre az internetezőket, s javasolja: minden felhasználó használjon vírusvédelmi programot.

[HWSW] Az informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) közleményben inti fokozott figyelemre az internetezőket, s javasolja: minden felhasználó használjon vírusvédelmi programot.

Az IHM szerint csakúgy, mint a gyermekülés a gépjárműveknél, a vírusvédelmi szoftverek használata a számítógépek esetében is elengedhetetlen tartozéka a biztonságnak. A közlemény emlékeztet arra is: noha az internetszolgáltatók többsége használ úgynevezett szerver oldali vírusvédelmet, fontos, hogy minden otthoni és munkahelyi számítógép is védve legyen a kártékony vírusokkal szemben. Bár az új számítógépeknek sok esetben tartozéka valamilyen vírusvédelmi szoftver, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a felhasználók ezeket sok esetben nem telepítik, vagy adatbázisukat nem frissítik.

Ugyanakkor a tárca arra kéri a tartalomszolgáltatókat, hogy honlapjukon jól látható helyen tegyenek letölthetővé legalább egy ingyenes verzióként kipróbálható vírusvédelmi szoftvert. A közlemény figyelmeztet is: a számítógépekben kárt okozó vírusok szándékos terjesztése hazánkban bűncselekménynek minősül.

Otthoni (nem üzleti) használatra ingyenes, magyar nyelvű vírusirtó program például a cseh avast! 4 is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról