Szerző: Ady Krisztián

2004. január 29. 15:02

Akár ötvenszer nagyobb sávszélességű vezeték nélküli kapcsolatot nyújt LaserBit megoldása

[Mmd] A LaserBit Communications Corp. ma bemutatta lézeralapú, vezeték nélküli hálózati megoldásainak második, nagy sávszélességű tagját, a GigaPintót. A GigaPinto a nagysebességű vezeték nélküli kapcsolatoknál akár ötvenszer nagyobb sávszélességű kettős kapcsolatot tesz lehetővé, egymástól akár 500 méter távolságban lévő hálózati elemek között.

[Mmd] A LaserBit Communications Corp. ma bemutatta lézeralapú, vezeték nélküli hálózati megoldásainak második, nagy sávszélességű tagját, a GigaPintót. A GigaPinto a nagysebességű vezeték nélküli kapcsolatoknál akár ötvenszer nagyobb sávszélességű kettős kapcsolatot tesz lehetővé, egymástól akár 500 méter távolságban lévő hálózati elemek között.

Napjaink üzleti körülményei megkövetelik, hogy a hálózatok gyorsabb számítógépeket, nagyobb alkalmazásokat és nagyobb forgalmat legyenek képesek támogatni mint valaha. A GigaPinto folyamatos, nagy sávszélességű kapcsolatot biztosít és megelőzi a tipikus hálózati túlterheltséget, az adatok továbbítását és az alacsonyabb sávszélességű megoldásokra jellemző teljesítménycsökkenést.

A LaserBit "Gig" termékcsaládjába tartozó GigaPinto kompakt, szabadtéri lézeralapú kapcsolati rendszer, mely egyszerű, költséghatékony megoldást kínál nagysebességű vezeték nélküli hálózatok kiépítéséhez.

A LaserBit megoldásai látótávolságon belüli hálózati elemek összeköttetésének kialakítására alkalmasak. A GigaPinto-val nincs szükség installációs kábelekre, nem kell bérleti díjakat fizetni, és frekvencia-engedélyeztetési követelményeknek megfelelni. A termék opcionális IP-alapú, SNMP-kompatibilis eszközkezelőt is tartalmaz az elemek távirányításához és távellenőrzéséhez. A termék egyik legfontosabb tulajdonsága a hálózat kezelésének megkönnyítése, hiszen a hálózat elemeit gyakran kell nehezen megközelíthető helyekre, például háztetőkre telepíteni.

A GigaPinto tipikus alkalmazása egyetemi városrészek és ipari telepek bérelt vonalainak, rádiókapcsolatainak és LAN hálózatainak helyettesítése. A terméket gyakran használják nagy sávszélességű internetes kapcsolatok és VoIP alkalmazások céljaira is. Gyors és egyszerű felszerelhetőségének köszönhetően a termék ideális ideiglenes és vészhálózatok kiépítéséhez.

A GigaPinto két lézerfejből, két kültéri kapcsolatfelvevő egységből és két készlet kapcsolókábelből áll, melyekből a kapcsolat mindkét végén egyet-egyet helyeznek el. Az optikai beállítások a gyárban történnek, ezért nincs szükség a helyszínen való beállításra, a termék egyszerűen a két lézerfej felállításával installálható.

Az automata befutó energiakontroll állandó rendszerteljesítményt biztosít bármilyen időjárási körülmények között. A rendszer bármilyen, szabványos 1000 BaseSX és 1000 BaseLX optikai kapcsolathoz megfelelő felülettel rendelkező hálózathoz csatlakoztatható.

E. Walter Koenig III, a LaserBit Corporation elnöke és ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: "A LaserBit új GigaPinto terméke annak bizonyítéka, hogy cégünk elkötelezte magát a legjobb ár-érték arányt képviselő FSO megoldások fejlesztése iránt. Napjainkban a legkisebb vállalatoktól a telekommunikációs szolgáltatókig minden hálózatnak több gigabites sebességre van szüksége. Az FSO technológia segítségével a GigaPinto új, magas színvonalat, valamint befektetési megtérülést kínál a nagy sávszélességű szolgáltatások terén."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról