Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 29. 10:11

Növekedő forgalom, csökkenő nyereség az STMicroelectronics negyedik negyedévében

Európa legnagyobb félvezetőgyártó vállalata, az STMicroelectronics bejelentette negyedik negyedéves és éves eredményeit.

Európa legnagyobb félvezetőgyártó vállalata, az STMicroelectronics bejelentette negyedik negyedéves és éves eredményeit.

A vállalat a negyedik negyedévben 2,11 milliárd dollár bevételt ért el, ami 17,3 százalékkal múlja felül a megelőző negyedéves szintet és 18,3 százalékkal magasabb a megelőző év azonos időszakának adatánál. A negyedik negyedéves nettó nyereség 144 millió dollár, azaz részvényenként 16 cent volt, az STMicroelectronics a harmadik negyedévben 49 millió dollár -- részvényenként 6 cent -- veszteséget ért el, egy évvel korábban pedig 161 millió dollár, azaz részvényenként 18 cent nyereségről számolt be.

A 2003-as évben az STMicroelectronics 7,23 milliárd dollár bevételt és 253 millió dollár, azaz részvényenként 27 cent nyereséget ért el. Egy évvel korábban a vállalat 6,31 milliárd dollár forgalomról és 429,4 millió dollár, azaz részvényenként 48 cent nettó nyereségről számolt be.

Az első negyedévre a vállalat 2-2,1 milliárd dollár forgalmat vár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról