:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 29. 09:38

Tavaly 16 százalékkal növekedett a merevlemezek piaca

A tavalyi évben világszerte 254,3 millió merevlemezt adtak el, ami 16 százalékkal magasabb a megelőző éves adatnál -- derül ki az iSuppli piackutató cég felméréséből.

A tavalyi évben világszerte 254,3 millió merevlemezt adtak el, ami 16 százalékkal magasabb a megelőző éves adatnál -- derül ki az iSuppli piackutató cég felméréséből.

A növekedés oka elsősorban a kis méretű meghajtók megjelenése, amelyek számos fogyasztói elektronikai termékben, apró notebookban, Tablet PC-ben és blade szerverben megtalálhatók. A 2003-as eladások egyik fontos mozgatórugója volt még a Serial ATA felületű meghajtók megjelenése és terjedése, valamint a külső egységek népszerűsége.

Egyre több olyan fogyasztói elektronikai termék jelenik meg, amely merevlemezt tartalmaz, például digitális videorögzítők, játékkonzolok vagy MP3-lejátszók. Ezekben a készülékben gyakran igen apró merevlemezre van szükség, ezért az utóbbi időben számos gyártó rukkolt elő 1-1,5-1,8 hüvelykes tányérokra épülő meghajtókkal.

Az iSuppli azt jósolja, hogy a merevlemezek piaca az idén 9,3 százalékkal 278 millió darabra nő, 2007-ben pedig eléri a 358 millió darabot, ami évi átlagban 10 százalékos növekedést jelent.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.