Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az Oracle akvizíciós célpontjai között szerepel a BEA Systems

Bodnár Ádám, 2004. január 28. 16:23
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Chuck Phillips
Chuck Phillips
Az Oracle vezetői szerint az üzleti alkalmazások fejlesztése teljesen független attól, hogy a vállalat felvásárolja-e a PeopleSoftot vagy sem. Többek között erről is beszélt Chuck Phillips elnök a kaliforniai San Diegóban rendezett Oracle AppsWorld 2004 rendezvényen.

"Az alkalmazás-üzletágunk sosem függött a PeopleSoft megszerzésétől" -- mondta Phillips. "A vállalatra tett ajánlat egy lehetőség megragadása volt." Az Oracle vezetője elmondta, hogy a PeopleSoft felvásárlása mellett vagy éppen helyett a cég másokat is célba vett, többek között a WebLogic alkalmazásszerverről ismert BEA Systemset.

Jeff Henley, az igazgatótanács nemrégiben kinevezett elnöke rámutatott, hogy a vállalatnál az elmúlt évek során kétszeresére nőtt az alkalmazásokat fejlesztő mérnökök száma. A részlegnél ma már több mint 5 ezer szoftverfejlesztő dolgozik. Henley rámutatott, hogy az üzleti alkalmazásokkal foglalkozó divízió kitűnően teljesít, az elmúlt években rendre csökkenő bevételről beszémoló üzletág a legutóbbi negyedévben 27 százalékkal növelte forgalmát.

Henley szerint a következő évek során a szoftverpiac konszolidációja várható, azonban az Oracle biztos túlélője lesz a folyamatnak. "Egyre kevesebb és kevesebb szereplő lesz versenyben, de mi biztosan ott leszünk" -- véli a vállalat igazgatótanácsának elnöke.

Phillips elmondta, hogy az Oracle jelenleg az Európai Bizottság, illetve az amerikai Igazságügyi Minisztérium állásfoglalására vár a PeopleSoft esetleges felvásárlásával kapcsolatban. Az elnök szerint jelenleg ezek állnak a felvásárlás útjában. Az amerikai hatóságok döntése februárban, az EB határozata pedig április végén várható.

Az Oracle elnöke úgy véli, "irreveláns" az a kérdés, hogy a vállalat emeli-e a tétet, azaz a PeopleSoft részvényeire tett 19,50 dolláros ajánlatét, noha a papírok keddi záróára 22,98 dollár volt. "Sokminden hátra van, mire ehhez a kérdéshez érünk" -- mondta Phillips.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.