:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. január 26. 10:29

Előadások a szabad szoftverekről Nyíregyházán, Pécsen, Kolozsvárott

Nyíregyháza, Pécs és Kolozsvár lesznek az FSF.hu alapítvány által szervezett szabad szoftveres roadshow következő állomásai. Az FSF.hu roadshow egy, a szabad szoftvereket népszerűsítő kampánykörút, mely során a szabad szoftveres filozófiával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, továbbá tanácsokat és ötleteket kaphatnak a szabad szoftverek használatával kapcsolatban.

[HWSW] Nyíregyháza, Pécs és Kolozsvár lesznek az FSF.hu alapítvány által szervezett szabad szoftveres roadshow következő állomásai. Az FSF.hu roadshow egy, a szabad szoftvereket népszerűsítő kampánykörút, mely során a szabad szoftveres filozófiával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, továbbá tanácsokat és ötleteket kaphatnak a szabad szoftverek használatával kapcsolatban.

A roadshow következő állomásai: 2004. február 12. Nyíregyházi Főiskola Hallgatói Centrum, 2004. március 8. Pécs, PTE TTK Informatika Tanszék (a helyszín még nem végleges), illetve 2004. március 26-án a Kolozsváron megtartandó Számokt rendezvényen is megjelennek majd az alapítvány munkatársai. Az előadássorozat állomásairól az alapítvány honlapjának roadshow aloldalán lehet tájékozódni.

A szabad szoftveres roadshow ötlete voltaképpen válaszként született az üzleti szoftvergyártók érdekeit védő BSA hazai egyesületének hírhedt kampányaira. Mint emlékezetes, korábban a BSA a szerzői jogok megsértésének következményeit illusztráló bilincses plakátjai váltotta ki sokak ellenérzéseit, majd az úgynevezett tűzszünet kampány borzolta a kedélyeket. Az FSF.hu alapítvány ezek alternatívájaként kívánta megismertetni az érdeklődőket a szabad szoftverek világával, a speciális -- jellemzően kedvezőbb -- licencelési feltételekkel, s persze magukkal a programokkal is, melyek közül a legnépszerűbb talán a Mozilla böngésző és az Openoffice.org irodai szoftvercsomag.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.