Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Előadások a szabad szoftverekről Nyíregyházán, Pécsen, Kolozsvárott

Rátonyi Gábor Tamás, 2004. január 26. 10:29
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Nyíregyháza, Pécs és Kolozsvár lesznek az FSF.hu alapítvány által szervezett szabad szoftveres roadshow következő állomásai. Az FSF.hu roadshow egy, a szabad szoftvereket népszerűsítő kampánykörút, mely során a szabad szoftveres filozófiával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, továbbá tanácsokat és ötleteket kaphatnak a szabad szoftverek használatával kapcsolatban.

hirdetés
[HWSW] Nyíregyháza, Pécs és Kolozsvár lesznek az FSF.hu alapítvány által szervezett szabad szoftveres roadshow következő állomásai. Az FSF.hu roadshow egy, a szabad szoftvereket népszerűsítő kampánykörút, mely során a szabad szoftveres filozófiával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, továbbá tanácsokat és ötleteket kaphatnak a szabad szoftverek használatával kapcsolatban.

A roadshow következő állomásai: 2004. február 12. Nyíregyházi Főiskola Hallgatói Centrum, 2004. március 8. Pécs, PTE TTK Informatika Tanszék (a helyszín még nem végleges), illetve 2004. március 26-án a Kolozsváron megtartandó Számokt rendezvényen is megjelennek majd az alapítvány munkatársai. Az előadássorozat állomásairól az alapítvány honlapjának roadshow aloldalán lehet tájékozódni.

A szabad szoftveres roadshow ötlete voltaképpen válaszként született az üzleti szoftvergyártók érdekeit védő BSA hazai egyesületének hírhedt kampányaira. Mint emlékezetes, korábban a BSA a szerzői jogok megsértésének következményeit illusztráló bilincses plakátjai váltotta ki sokak ellenérzéseit, majd az úgynevezett tűzszünet kampány borzolta a kedélyeket. Az FSF.hu alapítvány ezek alternatívájaként kívánta megismertetni az érdeklődőket a szabad szoftverek világával, a speciális -- jellemzően kedvezőbb -- licencelési feltételekkel, s persze magukkal a programokkal is, melyek közül a legnépszerűbb talán a Mozilla böngésző és az Openoffice.org irodai szoftvercsomag.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!