:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 23. 12:09

Új UMTS-megrendelések a Siemensnél

A 26. és 27. UMTS-megrendelés elkönyvelésével a Siemens Mobile, a Siemens mobilkommuni-kációs ágazata tovább erősítette pozícióját az új generációs mobilhálózatok terén.

A 26. és 27. UMTS-megrendelés elkönyvelésével a Siemens Mobile, a Siemens mobilkommuni-kációs ágazata tovább erősítette pozícióját az új generációs mobilhálózatok terén.

A Siemens Mobile és a NEC építették Európa első kereskedelmi UMTS-hálózatait Nagy-Britanniában, Olaszországban és Ausztriában. Eddig összesen mintegy 25 000 UMTS-bázisállomást állítottak fel és UMTS-hálózataikban ma több mint kétmillióan telefonálnak.

A 26. megrendelés a spanyol Telefónica Móvilestől érkezett, amely a Siemenst és az Ericssont választotta szállítójául UMTS-hálózatépítésének második fázisához. Ennek keretében a már eddig (nem a Siemens által) installált 1100 rádióállomáson felül újabb kb. 8000 állomást kell mostantól 2005-ig telepíteni. A Siemens Mobile szállítja és installálja az UMTS-rádióhálózat felépítéséhez szükséges valamennyi infrastruktúra-komponenst. A Telefónica Móviles még 2004-ben a meg kívánja hirdetni első UMTS-szolgáltatásait és 2006-ig 1 Mrd eurót szándékozik beruházni UMTS-hálózatába.

A 27. megrendelés alapján a Siemens Mobile Kelet-Európában elsőként a T-Mobile International csehországi többségi leányvállalatának szállít UMTS rádió- és kapcsolástechnikát. A T-Mobile Czech Republic 3,9 millió előfizetővel az ország második legnagyobb mobilszolgáltatója. A hálózat első szakasza Prága körzetét fogja lefedni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.