:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 23. 10:32

Kiváló negyedéven van túl a Symantec

John W. Thompson
John W. Thompson
Symantec Corp. ma hozta nyilvánosságra a 2004. január 2-án véget ért harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit. A Symantec 494 millió dolláros bevételt könyvelt el erre a negyedévre, amely az előző év azonos negyedévének 376 milliójához képest 31 százalékos növekedést jelent. A növekedés mögött a vállalati védelmi terület komoly bevételei és a lakossági terület vártnál jobb eredménye áll.

Az általánosan elfogadott könyvelési alapelvek (GAAP) szerinti eredmény a harmadik pénzügyi negyedévben nettó 111 millió dollár -- részvényenként 32 cent -- volt, az előző év azonos negyedévének 72 millió dolláros, azaz részvényenként 22 centes nettó nyereségével szemben.

A nem GAAP szerinti nettó profit a harmadik pénzügyi negyedévben 120 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévében ez az érték 77 millió dollár. A nem GAAP szerinti, részvényenkénti nyereség 34 cent, ez az egy évvel ezelőtti negyedévben 0,24 dollár volt. A nem GAAP szerinti nem tartalmazza a felvásárlásokból eredő egyéb nem tárgyi eszközök leírását és a felvásárolt, folyamatban levő kutatások és fejlesztések költségét, valamint a kapcsolódó jövedelemadó-mentességet.

"A negyedév során rekordmennyiségű nagyvállalati üzletet kötöttünk, és a lakossági terület elképesztően jól teljesített" -- mondta John W. Thompson, a Symantec igazgatótanácsának elnöke és elnök-vezérigazgatója. "Egyre több vevő fordul a Symantechez összetett környezetük vezérlésének problémájára keresve a megoldást. Ez fő célunkon, a vevők informatikai infrastruktúrája megvédésének és kezelésének megkönnyítésén keresztül további húzóerőt biztosít."

A 2004. április 2-ig tartó negyedik pénzügyi negyedévre a Symantec 500-520 millió dolláros bevétel mellett részvényenként 30 cent GAAP szerinti nettó eredményt vár. A teljes pénzügyi évben a vállalat 1,82 milliárd dollár forgalmat és részvényenként 1,03 dollár GAAP szerinti nettó profitot vár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.