Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 22. 10:02

Nyereséggel zárta negyedik negyedévét a Siebel Systems

Az üzleti szoftvereket gyártó Siebel Systems nyereséggel zárta negyedik negyedévét, azonban a vállalat bevétele immár harmadik éve folyamatosan csökken.

Az üzleti szoftvereket gyártó Siebel Systems nyereséggel zárta negyedik negyedévét, azonban a vállalat bevétele immár harmadik éve folyamatosan csökken.

A kaliforniai Siebel a december 31-én véget ért negyedik negyedévben 366,7 millió dolláros bevétel mellett 41,5 millió dollár, azaz részvényenként 8 cent nettó nyereségről számolt be. Egy évvel korábban a vállalat 394,7 millió dollár forgalmat és 38 millió dollár, azaz részvényenként 8 cent nettó veszteséget könyvelt el. A szoftverlicenc-értékesítésből származó bevétel 157,4 millió dollárról 150,3 millió dollárra csökkent.

A Siebel eredményei felülmúlták a vállalat saját várakozásait. Az év elején a Siebel megemelte kilátásait és közölte, hogy 365 millió dollár forgalomra és 150 millió dolláros szoftverlicenc-bevételre számít. Októberben a cég 335-355 millió dolláros bevételt és 120-140 millió dolláros szoftverlicenc-bevételt jelzett előre.

A Szilícium-völgy legnagyobb reményű vállalatainak egyikeként a Siebelt igen érzékenyen érintette az informatikai piac visszaesése. Noha a cég elbocsátások és átszervezések révén csökkentette költségeit és nyereségessé tudott válni, a forgalma folyamatosan csökken.

A jelenleg is tartó első pénzügyi negyedévben a Siebel 315-335 millió dolláros forgalomra és részvényenként 4-5 centes profitra számít. A tavalyi első negyedévben a vállalat 332,8 millió dollár bevétel mellett részvényenként 1 cent nyereséget könyvelt el. A második negyedévre a Siebel vezetői 340-365 millió dollár forgalmat és részvényenként 6-8 cent profitot várnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról