Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 22. 11:21

Látványosan nőtt a Siemens nettó eredménye

A Siemens csütörtökön 39 százalékkal emelkedő negyedéves nettó nyereségről számolt be annak ellenére, hogy forgalma 2,7 százalékkal visszaesett. A vállalat bejelentette, hogy mobiltelefonjainak forgalma 38 százalékkal megugrott.

A Siemens csütörtökön 39 százalékkal emelkedő negyedéves nettó nyereségről számolt be annak ellenére, hogy forgalma 2,7 százalékkal visszaesett. A vállalat bejelentette, hogy mobiltelefonjainak forgalma 38 százalékkal megugrott.

A december 31-én véget ért első pénzügyi negyedévben a Siemens 18,3 milliárd euró forgalom mellett 726 millió euró, azaz részvényenként 82 eurocent nettó nyereséget könyvelt el. Egy évvel korábban a vállalat 18,8 milliárd euró bevételről és 521 millió euró -- részvényenként 59 eurocent -- profitról számolt be.

A negyedév során a Siemens 15,2 millió mobiltelefont értékesített, ami 38 százalékkal magasabb a megelőző év azonos időszakának adatánál. Az eladási adatok felülmúlták az elemzők várakozásait és arra engednek következtetni, hogy a Siemens piaci részesedést szerzett vetélytársaitól. Szakértők szerint az ünnepi szezonban leginkább a Siemens és a Sony Ericsson profitált a közepes árkategóriájú, kamerával felszerelt mobiltelefonok iránti kereslet robbanásszerű növekedéséből.

A Samsung a múlt héten jelentette be, hogy a legutóbbi negyedévben mobiltelefonjainak eladásai 34 százalékkal 15,5 millióra növekedtek. A Nokia -- amely ma teszi közzé negyedéves eredményeit -- előzetes becslései szerint 55,3 millió készüléket adott el, ami a megelőző év azonos időszakához képest 20 százalékos növekedést jelent. A Samsung elsősorban a közepes és felső kategóriás szegmensre koncentrál, a Siemens és a Motorola ezzel szemben az alsó kategóriában igyekszik versenybe szállni a Nokiával.

A Siemens üzemi eredménye 1,631 milliárd eurót tett ki, ami a megelőző év azonos időszakához képest 24 százalékos növekedést jelent. A vállalatnak elsősorban a hálózati és a mobiltelefonos részlege javította teljesítményét. A megrendelések értéke 6 százalékkal 20,49 milliárd euróra növekedtek, az árfolyam-változások figyelmen kívül hagyásával 2 százalékkal emelkedtek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról