Szerző: Ady Krisztián

2004. január 21. 17:28:26

Itthon is kapható lesz a limitált példányszámú, fekete színű Sony Ericsson T630 mobiltelefon

A Sony Ericsson és a T-Mobile bejelentette, hogy együttműködésüket egy speciális, csak a T-Mobile előfizetői számára elérhető különleges mobiltelefonnal koronázzák meg. A más szolgáltatók számára kínált zúzmaraezüst helyett fekete színű T630-as mobiltelefon februártól lesz megvásárolható a T-Mobile európai leányvállalatainál, így várhatóan a Westelnél is.

A Sony Ericsson és a T-Mobile bejelentette, hogy együttműködésüket egy speciális, csak a T-Mobile előfizetői számára elérhető különleges mobiltelefonnal koronázzák meg. A más szolgáltatók számára kínált "zúzmaraezüst" helyett fekete színű T630-as mobiltelefon februártól lesz megvásárolható a T-Mobile európai leányvállalatainál, így várhatóan a Westelnél is.

A háromsávos GSM/GPRS telefon beépített kamerával, 16 bites, 65000 szín megjelenítésére képes LCD-kijelzővel, "T-Zones" billentyűvel és különleges, fekete színű T-Mobile dizájnnal kerül a boltokba. A korábbi T610-es készülékből megismert QuickShare technológia -- mely az összes beépített kamerával rendelkező Sony Ericsson telefon alapja lett -- egyszerű kezelhetőséget biztosít a T630-nak is.

A képek helyi továbbítása a Bluetooth mellett infravörös és kábeles átvitellel is lehetséges, a mobil hálózatokon pedig MMS vagy e-mail formájában lehet továbbküldeni azokat. A T630-ban gyárilag megtalálható a népszerű V-Rally2 autóversenyjáték, amelynek színvonalas grafikája, 32 szólamú zenéje, valamint force feedback játékvezérlés kimagasló élményt nyújt.

A T630 a Java és Mophun platformot is támogatja, így több mint száz játék tölthető le a készülékre a Sony Ericsson webhelyének Fun & Downloads oldalairól, vagy a mobilszolgáltatók portáljairól.

A zeneszerkesztés iránt érdeklődők saját dallamokat és hangzásokat keverhetnek ki a T630 "Music DJ" szolgáltatásával. Ezzel a négysávos dalszerkesztővel pár másodperc alatt ki lehet választani a kívánt basszuskíséretet, a dobritmust és az akkordokat, így saját csengőhangokat lehet komponálni.

A T630 valódi újdonsága azonban a Sony Ericsson alkalmazása: a My friends a Wireless Village (a mobil InstantMessaging ipari szabványa) gyorsüzenet-küldő szolgáltatást valósítja meg. Ezzel a sokoldalú üzenetkezelő megoldással a felhasználó gyorsan elérheti a címlistát, és kiválaszthatja a kívánt kommunikációs formát, az SMS-t, az MMS-t, az e-mailt vagy a csevegést.

a címlapról