Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 19. 12:37

Várakozásoknak megfelelő veszteséggel zárta negyedévét a Transmeta

Matthew R. Perry
Matthew R. Perry
Bejelentette december 26-án véget ért negyedik pénzügyi negyedévének eredményeit az energiatakarékos processzorairól ismert Transmeta. A vállalat vesztesége az elemzői várakozásoknak megfelelően enyhén csökkent.

A Transmeta közölte, hogy a negyedik negyedévben 3,6 millió dollár forgalom mellett 21,6 millió dollár, azaz részvényenként 15 cent nettó veszteséget könyvelt el. Egy évvel korábban a cég 6,1 millió dollár bevételről és 21,7 millió dollár -- részvényenként 16 cent -- nettó veszteségről számolt be. Az egyszeri tételek nélkül számított veszteség részvényenként 13 centet tett ki, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak.

A tavalyi pénzügyi évben a Transmeta 17,3 millió dollár forgalmat realizált, ami alatta marad a 2002-ben elért 24 millió dollárnak. Az éves nettó veszteség 109,9 millió dollárról 87,2 millió dollárra csökkent.

Matthew Perry, a Transmeta elnök-vezérigazgatója az eredmények kapcsán elmondta, hogy vállalat megkezdte az Efficeon processzorok szállítását és már megjelent a piacon az első olyan noteszgép, amely a vállalat legújabb generációs termékére épül. A Sharp MM2 notebookban 1 GHz-es Efficeon lapka teljesít szolgálatot. Perry közölte, hogy 2004-ben további Efficeon-alapú noteszgépek megjelenése várható. A vállalat elnök-vezérigazgatója azt is elmondta, hogy a nagyobb órajel és a kisebb fogyasztás érdekében 2004 második felében az Efficeont már 90 nanométeres csíkszélességgel gyártatja majd a Transmeta.

A jelenleg is tartó első negyedévben a vállalat 5-6 millió dolláros forgalomra és részvényenként 13-14 centes nettó veszteségre számít. A tavalyi első negyedévben a Transmeta forgalma 6 millió dollár, vesztesége részvényenként 15 cent volt.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.