Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 16. 14:59

Új elnök-vezérigazgató a Texas Instruments élén

Richard Templeton
Richard Templeton
Május 1-től Richard Templeton, a Texas Instruments operatív igazgatója lesz a vállalat elnök-vezérigazgatója. A 45 éves vezető korábban a TI félvezető-üzletágát vezette és már régóta az elnök-vezérigazgatói szék várományosaként emlegették. Templetont 2000 áprilisáben nevezték ki operatív igazgatónak és tavaly júliusban lett az igazgatótanács tagja.

A jelenlegi elnök-vezérigazgató, Thomas Engibous lemond posztjáról és az igazgatótanács elnökeként dolgozik tovább. Engibous már nyolc éve vezeti a Texas Instrumentset. Regnálása idején a vállalat jelentős átalakuláson esett át, kilépett a memória-piacról és egyre inkább a digitális jelfeldolgozó processzorokra koncentrált, amelyek ma minden mobiltelefon és szórakoztató-elektronikai berendezés legfontosabb alkatrészei.

Az átalakulási folyamat eredményeképp a Texas Instrument piaci értéke 10 milliárd dollárról 50 milliárd dollárra nőtt, szakértők azonban megjegyzik, hogy a cég forgalma eközben szinte változatlan maradt. 1996-ben, Engibous elnök-vezérigazgatói működésének első évében a cég 9,96 milliárd dollár bevételt könyvelt el, a tavalyi évben a becslések szerint a TI forgalma 9,7 milliárd dollár volt.

Templeton egy interjúban elmondta, hogy a Texas Instruments a jövőben továbbra is a digitális jelfeldolgozó processzorokra és az analóg áramkörökre koncentrál majd. "A vállalat jelenlegi pozíciója pontosan az, amit már régóta szerettünk volna. A digitális jelfeldolgozó processzoroknál és az analóg áramköröknél jobb irányt el sem tudnék képzelni" -- jelentette ki Templeton.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról