:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 15. 10:03

Négy éve nem látott nagyságú forgalmat ért el az Apple

Az Apple tegnap bejelentette december 27-én véget ért első pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat négy éve nem látott nagyságú bevételről számolt be.

Az Apple tegnap bejelentette december 27-én véget ért első pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat négy éve nem látott nagyságú bevételről számolt be.

Az első pénzügyi negyedévben az Apple 36 százalékkal 2 milliárd dollárra növelte forgalmát és 63 millió dollár, azaz részvényenként 17 cent nettó nyereségről számolt be. Egy évvel korábban a vállalat 8 millió dollár, azaz részvényenként 2 cent veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A bruttó haszonrés 26,7 százalékot tett ki, ami némileg alacsonyabb a megelőző év azonod időszakában elért 27,6 százaléknál.

A első pénzügyi negyedév során az Apple 829 ezer Mac számítógépet és 733 ezer iPod hordozható audiolejátszót értékesített. Az eladott számítógépek száma 12 százalékkal, az iPod lejátszók száma 235 százalékkal növekedett a megelőző év első pénzügyi negyedévéhez képest.

A Mac számítógépek között a legnagyobb növekedést a PowerBook produkálta, a negyedév során az Apple ebből 195 ezer darabot adott el, ami 93 százalékos növekedést jelent. Az eladott iBook noteszgépek száma 8 százalékkal 201 ezerre nőtt, a Power Mac konfigurációkból értékesített 206 ezer darab 30 százalékos növekedést jelent. Az iMac-eladások 24 százalékkal 227 ezer darabra estek vissza.

"Elégedettek vagyunk, mert sikerült túlszárnyalnunk saját forgalmi és nyereség-előrejelzésünket. 225 millió dollárral 4,8 milliárd dollárra növeltük készpénz-állományunkat" -- mondta Fred Anderson pénzügyi igazgató, aki hozzátette, hogy a jelenleg is tartó második pénzügyi negyedévben a vállalat 1,8 milliárd dolláros forgalomra és részvényenként 8-10 cent nettó profitra számít.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.