Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Négy éve nem látott nagyságú forgalmat ért el az Apple

Bodnár Ádám, 2004. január 15. 10:03
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Apple tegnap bejelentette december 27-én véget ért első pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat négy éve nem látott nagyságú bevételről számolt be.

hirdetés
Az Apple tegnap bejelentette december 27-én véget ért első pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat négy éve nem látott nagyságú bevételről számolt be.

Az első pénzügyi negyedévben az Apple 36 százalékkal 2 milliárd dollárra növelte forgalmát és 63 millió dollár, azaz részvényenként 17 cent nettó nyereségről számolt be. Egy évvel korábban a vállalat 8 millió dollár, azaz részvényenként 2 cent veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A bruttó haszonrés 26,7 százalékot tett ki, ami némileg alacsonyabb a megelőző év azonod időszakában elért 27,6 százaléknál.

A első pénzügyi negyedév során az Apple 829 ezer Mac számítógépet és 733 ezer iPod hordozható audiolejátszót értékesített. Az eladott számítógépek száma 12 százalékkal, az iPod lejátszók száma 235 százalékkal növekedett a megelőző év első pénzügyi negyedévéhez képest.

A Mac számítógépek között a legnagyobb növekedést a PowerBook produkálta, a negyedév során az Apple ebből 195 ezer darabot adott el, ami 93 százalékos növekedést jelent. Az eladott iBook noteszgépek száma 8 százalékkal 201 ezerre nőtt, a Power Mac konfigurációkból értékesített 206 ezer darab 30 százalékos növekedést jelent. Az iMac-eladások 24 százalékkal 227 ezer darabra estek vissza.

"Elégedettek vagyunk, mert sikerült túlszárnyalnunk saját forgalmi és nyereség-előrejelzésünket. 225 millió dollárral 4,8 milliárd dollárra növeltük készpénz-állományunkat" -- mondta Fred Anderson pénzügyi igazgató, aki hozzátette, hogy a jelenleg is tartó második pénzügyi negyedévben a vállalat 1,8 milliárd dolláros forgalomra és részvényenként 8-10 cent nettó profitra számít.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!