Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 13. 18:11

Lendületben a Samsung félvezetőgyártó üzletága

A Samsung Electronics bejelentette, hogy több mint egymilliárd dollárt fektet félvezetőgyártó részlegébe. A vállalat emellett új vezetőket is kinevezett.

A Samsung Electronics bejelentette, hogy több mint egymilliárd dollárt fektet félvezetőgyártó részlegébe. A vállalat emellett új vezetőket is kinevezett.

A Samsung közölte, hogy 1,2 billió koreai wont (1,02 milliárd dollárt) költ új gyártósorokra, hogy felfuttassa DRAM és flash memória chipjeinek termelési volumenjét. A koreai vállalat bejelentette, hogy a félvezetőgyártó részleg alelnöke, Lee Yoon-woo a cég alelnökeként dolgozik tovább, utóda Hwang Chang-gyu, a memóriachipek gyártásáért felelős vezető lesz.

Az elmúlt öt év során a Samsung forgalma a félvezető-piac növekedését lényegesen meghaladó mértékben, közel duplájára nőtt. 1998 és 2003 között a globális chip-piac 26 százalékkal emelkedett, a legnagyobb gyártó, az Intel eladásai ebben az időszakban 23 százalékkal nőttek.

Kizárólag a "hétköznapi" félvezető-alkatrészeket, például flash memóriát vagy DRAM chipeket gyártó vállalatok voltak képesek arra, hogy a piacot felülmúló ütemben növeljék eladásaikat. A Samsung forgalma elsősorban azért növekedett, mert a vállalat termékösszetételében egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a NAND-típusú flash memóriák, amelyeknek átlagos eladási ára lényegesen magasabb a DRAM-chipekénél.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról