:

Szerző: zsozso

2000. május 23. 11:11

PÁF Fujitsu CD-író(?)

    -----Eredeti üzenet-----
    Feladó: Mike
    Küldve: 2000. május 23. 4:33
    Címzett: paf@mikland.hu
    Tárgy: PÁF Fujitsu CD-író(?)


    T. Zsolt!

      1999 végén vettem a Media Markt-nál egy 2x2x24-es Fujitsu IDE-s írót. Itthoni felhasználásra nekem elég, az ára is jó volt, de azóta megbántam, mert csak gond van vele. Az Adaptec CD-Creator-t adták vele, a programot szeretem, ismerem, sok cd-t megírtam már vele,de a baj az íróval van.

        1. Normális audio cd-t írás közben kifagy
      2. Normális data cd-írás közben kifagy
      3. Disc copy üzemmódban kifagy
      4. Disc-At-Once üzemmódban viszont jó
      5. Direct Cd üzemmódban szintén működik.

      Külön IDE porton, masterként van beállítva, a Windows felismeri, látszólag semmi gond, csak épp arra nem jó, amire vettem. A gép egy 333-as AMD, 128 MB RAM-mal, S3 Virge, Seagate 6.4-es Winyó. Ugyanez a konfig az előző Philips írót vígan vitte, nem volt semmi gond. A gépet szétszedtem, kitakarítottam, összeraktam, újrainstalláltam, átnéztem az összes alaplapbeállítást, minden jó. Mégis maradt minden a régiben. A biztonság kedvéért a barátom ABIT - Celeron 400 - 128 MB - Quantum gépébe is beraktuk az írót, de a jelenség ugyanaz. Amikor 2 hónap után, egy ködös éjszakán végleg meghalt, a szervízben adtak egy ugyanilyet, ami Németországból jött, már Siemens-Fujitsu felirattal, frissebb szoftverrel, reméltem, ez már beválik. De a helyzet ugyanaz. Nem tudom, mennyire egyedi jelenség ennél a típusnál, de már unom a dolgot. Mit tanácsolsz?

    Köszönettel: Mike

Először is a Fujitsu nem gyárt CD írót (a Siemens meg pláne). Ez esetben is egy márkanév erejének kihasználásáról - és pechükre lejáratásáról van szó --. Sajnos igy vakon nem tudom, ki a valódi gyártó, bár a lökött paramétereiből (2x/2x/24x ATAPI) Sony-ra tippelek. Csak azt tudom tanácsolni, hogy próbáld meg behajtani rajtuk a pénzt és vásárolj egy ismert meghajtót valami szaküzletben. A készülő vásárlói útmutatóm egyik sarkalatos tanácsa az, hogy számítástechnikát bevásárlóközpontban, és a Media Markt-hoz hasonló multi-mammutban nem igazán érdemes vásárolni. Kivételt képeznek az akciós nyomtatók (HP, Canos, Xerox, de semmiképp Siemens + hasonló állatságok). Azért nem érdemes, mert
  • nem értenek hozzá
  • nincs idejük veled korrektül foglalkozni
  • nem olcsók, mert vagy belföldről vásárolnak 60 napos fizetési határidővel, tehát a jónak tűnő ár csak olyan alkatrészekből hozható össze, melyekre a beszállító a saját üzletében nem adja a nevét.
  • ha mégis olcsónak tűnik, akkor külföldről behozott, ott már eladhatatlan dolog lehet (2x/2x/24x)
  • Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

    a címlapról

    Hirdetés

    Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

    2024. április 24. 23:55

    A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.