Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Megemelte negyedik negyedéves nyereség-előrejelzését a Nokia

Bodnár Ádám, 2004. január 08. 15:20
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Jorma Ollila
Jorma Ollila
A Nokia bejelentette, hogy decemberben véget ért negyedik pénzügyi negyedévében a vártnál magasabb nyereséget ért el, mivel a forgalom a várakozások felett alakult. A vállalat január 22-én teszi közzé pénzügyi mutatóit.

A finn telekommunikációs cég közölte, hogy részvényenkénti nyeresége a korábban várt 20-22 eurocent helyett 24-25 eurocent lesz. A cég negyedéves forgalma 8,8 milliárd euró körül alakult, amely szinte változatlan a tavalyi év azonos időszakához képest. A Nokia közölte, hogy a hálózati berendezéseket gyártó részlege a vártnál több bevételt könyvelhetett el, azonban a nyereséget egy egyszeri költség jelentősen befolyásolni fogja.

A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója a negyedik negyedév során 55,3 millió készüléket értékesített, amelyek értéke megközelítette a 7 milliárd eurót, ez 4 százalékos növekedést jelent a megelőző év azonos időszakához képest.

"Mind a mobiltelefonos, mind a hálózati részleg várakozások felett teljesített" -- mondta Jorma Ollila, a Nokia elnök-vezérigazgatója, aki kiemelte, hogy az értékesített mobiltelefonok termékösszetétele növekedő átlagos eladási árat eredményezett, ami a vártnál jobb nyereség-mutatókhoz vezetett.